Στη δημοσιότητα το όνομα της Αμερικανίδας που σκοτώθηκε στη Συρία

Η Αμερικανίδα όμηρος, που σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ονομαζόταν Κέιλα Τζιν Μίλερ, ανέφεραν οι τζιχαντιστές.

Στην ανακοίνωσή τους οι τζιχαντιστές εκτός από το όνομα…

της Μίλερ δίνουν δύο τηλεφωνικούς αριθμούς που αντιστοιχούν σε τηλέφωνα της Αριζόνας, μια ταχυδρομική διεύθυνση στην ίδια πολιτεία, στην πόλη Πρέσκοτ και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πληροφορία για τον θάνατο της ομήρου δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το ΙΚ δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της νεκρής, μόνο τη φωτογραφία ενός κατεστραμμένου κτιρίου όπου υποτίθεται ότι την κρατούσαν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν αναφέρει ποτέ τον ακριβή αριθμό των Αμερικανών που έχουν απαχθεί στη Συρία ή αλλού.

Τους τελευταίους μήνες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια 26χρονη Αμερικανίδα, εργαζόμενη σε μη κυβερνητική οργάνωση, που είχε απαχθεί από το ΙΚ όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τηρώντας την πάγια τακτική της απόλυτης σιγής όσον αφορά τους Αμερικανούς ομήρους στο εξωτερικό, δεν αναφέρθηκε ποτέ στο θέμα αυτό δημοσίως.

Μια εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τόνισε ότι "προς το παρόν" δεν υπάρχει καμία "χειροπιαστή απόδειξη" που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ΙΚ.

Η Ιορδανία από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή έπληξε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στόχους του Ισλαμικού Κράτους για να εκδικηθεί την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας τα μαχητικά της έπληξαν "επιλεγμένους στόχους της συμμορίας του Ντάες" (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και ο στρατός θα ανακοινώσει αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη