Στους επτά οι νεκροί από το δυστύχημα στη Νέα Υόρκη

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν–οι 10 σοβαρά– χθες το απόγευμα όταν ένα κατάμεστο επιβατικό τρένο προσέκρουσε πάνω σε αυτοκίνητο το ήταν ακινητοποιημένο πάνω στις ράγες βορείως της πόλης της Νέας Υόρκης….

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής–περίπου στις 18:00– κοντά στο προάστιο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης και τα θύματα είναι ο οδηγός του οχήματος, ενός τζιπ Cherokee, και έξι επιβάτες του τρένου της Metro-North . Από τη σύγκρουση προκλήθηκε έκρηξη και στη συνέχεια το όχημα και το τρένο τυλίχθηκαν στις φλόγες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος και περιέγραψε σκηνές φρίκης, αναφέρε Είναι πράγματι φρικτό το θέαμα. Είναι στα αλήθεια εντυπωσιακό που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα", είπε στους δημοσιογράφους.

Εκατοντάδες επιβάτες του επιβατικού τρένου με τα οκτώ ειδικά βαγόνια για την μεταφορά αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν σε ένα γειτονικό γυμναστήριο ως προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με τις αρχές. Ο μέσος αριθμός επιβατών που μπορεί να μεταφέρει αυτό το τρένο είναι 650. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρει επιβάτες σε ακριβά προάστια της Νέας Υόρκης, όπως στο Γουέτσεστερ, ένα από τα ακριβότερα στις ΗΠΑ.

Στο Γουέτσεστερ κατοικούν πολλοί τραπεζίτες και δικηγόροι μεγάλων εταιρειών, ενώ στην περιοχή με μέσο εισόδημα νοικοκυριού τα σχεδόν 82.000 δολάρια, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία μεγάλων πολυεθνικών όπως η IBM και η PepsiCo Inc.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να το μετακινήσει και στη συνέχεια μπήκε πάλι μέσα και χτυπήθηκε από το τρένο. Οι αρχές πάντως δεν γνωρίζουν γιατί ακινητοποιήθηκε το τζιπ στις ράγες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του τζιπ ήταν γυναίκα και σύμφωνα με τη σιδηροδρομική υπηρεσία (MTA), το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στις ράγες, αφότου οι μπάρες της σιδηροδρομικής διάβασης κατέβηκαν πάνω του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα και άλλα τρένα της Metro-North. Ένα από αυτά εκτροχιάστηκε κοντά στη βόρεια πλευρά της πόλης της Νέας Υόρκης την 1η Δεκεμβρίου 2013 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν 70. Το τρένο εκινείτο με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από το όριο για το συγκεκριμένο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Την ίδια χρονιά, δύο επιβατικά τρένα της Metro-North συγκρούστηκαν μεταξύ του Φέρφιλντ και του Μπρίτζπορτ στο Κονέκτικατ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 70 επιβάτες.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη