Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Ζάκυνθο

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αντρών της Ασφαλείας Ζακύνθου σπείρα διαρρηκτών, η οποία δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις Ιερών Ναών το τελευταίο τρίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου.

Την Τρίτη το απόγευμα,…

κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 18 έως 22 ετών καθώς και ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών σε Ιερούς Ναούς, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ακόμη 22χρονος ημεδαπός τον οποίο βαρύνουν αντίστοιχες κατηγορίες.

Η έναρξη της δράσης τους εντοπίζεται το Νοέμβριο του 2014 και στην συνέχεια με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, παραβίασαν συνολικά δώδεκα Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου.

Κατά την πραγματοποίηση διαδοχικών αστυνομικών ερευνών τόσο στο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, όσο και στις κατοικίες τους, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους μέρος των χρυσαφικών και των άλλων αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί από τον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας τα ξημερώματα της 2 Φεβρουαρίου 2015.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες έντεκα ακόμη περιπτώσεων διαρρήξεων Ιερών Ναών στην Ζάκυνθο από τις οποίες ξεχωρίζουν η διάρρηξη του: Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου στην Καλλιθέα Ζακύνθου, το χρονικό διάστημα από 12 Νοεμβρίου 2014 έως 16 Νοεμβρίου 2014, από τον οποίο αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά (τάματα) συνολικής αξίας (10.000) ευρώ περίπου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Μέσο Γερακάρι Ζακύνθου, το χρονικό διάστημα 2 Δεκεμβρίου 2014 έως 3 Δεκεμβρίου 2014, από τον οποίο αφαίρεσαν το παγκάρι με το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ. Ιερού Ναού Παναγίας Περναριώτισσας, το χρονικό διάστημα 11 Δεκεμβρίου 2014 έως 12 Δεκεμβρίου 2014, στο Σκουλικάδο Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν χρυσαφικά (τάματα), συνολικής αξίας (1.000) ευρώ. Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, το χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου 2015 έως 11 Ιανουαρίου 2015, στην περιοχή «Ανω Γερακάρι Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ καθώς και ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα αξίας (100) ευρώ. Ιερού Ναού Αγίας Μαρίας Κλωπά, το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 13 Ιανουαρίου 2015, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου, στον οποίο προκάλεσαν φθορές χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το χρονικό διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2015 έως 10 Ιανουαρίου 2015, στην περιοχή Ορθωνιές Ζακύνθου , από τον οποίο αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά (τάματα) και από το παγκάρι του ναού το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ. Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής , την 30 Ιανουαρίου 2015 , στην περιοχή Βολίμων Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, το χρονικό διάστημα από 7 Ιανουαρίου 2015 έως 8 Ιανουαρίου 2015, στο Κερί Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό. Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου, το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Ιανουαρίου 2015, στην περιοχή Ρομίρι- Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν χρυσαφικά (τάματα) συνολική αξίας (500) ευρώ καθώς και μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που πραγματοποίησε την προανάκριση εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της σπείρας και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη