Γιατί ο Βαρουφάκης ανέφερε τους Ναζί στο Βερολίνο

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν είναι από αυτούς που ακροβατούν στο χείλος του γκρεμού» ξεκινά το BBC το άρθρο του με τίτλο «Γιατί ο Έλληνας Βαρουφάκης ανέφερε τους Ναζί στο Βερολίνο».

Το βρετανικό δίκτυο, σχολιάζει…

ότι μόνον τυχαία δεν μπορεί να είναι η αναφορά του κ. Βαρουφάκη στην «κακιά N- word», όπως χαρακτηρίζει τη λέξη «ναζί», την ώρα που δίπλα του καθόταν ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Είναι σαφές ότι οι συνομιλίες δεν πήγαν κατ’ ευχήν, όμως ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε το πρόβλημα του ναζισμού και του νεοναζισμού στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Τυχαίο; Καθόλου… Η νέα κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει σκοπό για «μετωπική» με το θέμα αυτό και όχι μόνον: η κατάθεση στεφάνου στην Καισαριανή ήταν η πρώτη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός. Υψηλότατης συμβολικής σημασίας. Οι αναφορές της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Και τέλος οι αναφορές Βαρουφάκη στο Βερολίνο…

Όπως γράφει το BBC, οι «Έλληνες θεωρούν ότι η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής, είναι η πιο ζοφερή ίσως επίπτωση της οικονομικής κρίσης». Για τον αρθρογράφο του βρετανικού δικτύου, το υπόρρητο μήνυμα Βαρουφάκη προς το Σόιμπλε ήταν «επιμείνετε στις απαιτήσεις σας για νέες περικοπές και ο εφιάλτης που κι εσείς αντιμετωπίσατε (σ.σ. νεοναζί), θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στην Αθήνα».

Το BBC κάνει αναφορά και στον πιο «επίμονο συνήγορο του ΣΥΡΙΖΑ» επί του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, το Μανώλη Γλέζο. «Ο 91χρονος πολιτικός είναι είδωλο για το ΣΥΡΙΖΑ» γράφει.

Το άρθρο καταλήγει ότι οι «ελληνο-γερμανικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν εύκολες και η οικονομική κρίση ξανάνοιξε παλιές πληγές». «Τώρα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, φαίνεται πανέτοιμη να πατήσει τη Γερμανία εκεί που πονάει» τελειώνει το άρθρο του BBC.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη