Απορρίπτει την πρόταση Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Σουλτς

Τον Κανονισμό επικαλέστηκε ο Μάρτιν Σουλτς, για ν» απορρίψει πρόταση του Μανώλη Γλέζου, να διεξαχθεί ειδική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Λαμβάνοντας τον λόγο επί διαδικαστικού,…

αμέσως μόλις άρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ζήτησε από τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς να διεξαχθεί στην Ολομέλεια, μία ειδική συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Έγιναν κάποιες δηλώσεις επικεφαλής πολιτικών ομάδων, ότι κακώς εγείρεται θέμα από την Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, χωρίς όμως αυτές οι δηλώσεις ν» απηχούν τις απόψεις του Ευρωκοινοβουλίου και κυρίως χωρίς προηγούμενα να έχουν συζητηθεί στην Ολομέλεια» τόνισε ο κ. Γλέζος.

Ωστόσο, κατέληξε ο Έλληνας ευρωβουλευτής «θέμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπάρχει και είναι νομικά και οικονομικά τεκμηριωμένο».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επικαλέστηκε τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος, για να διευκρινίσει ότι το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτήν τη στιγμή.

Πρόσθεσε, όμως, ότι σχετική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει, αν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που να το ζητούν ή αν το ζητήσει, στη διάσκεψη των προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμερ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη