Ραγδαίες εξελίξεις με την λίστα Λαγκάρντ – Έσβησαν 96 καταθέτες και αντικατέστησαν ονομα της πρώτης πεντάδας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επανεξέτασης της Λίστας Λαγκάρντ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται … αποφασισμένος να ρίξει άπλετο φως σε μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, που ως αποτέλεσμα είχε το ελληνικό κράτος να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του. Σύμφωνα με το Newsbomb.gr έρχονται στο προσκήνιο λεπτομέρειες που θα συζητηθούν, καθώς από τα… έγγραφα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών απουσιάζουν συνολικά 96 ονόματα «εκλεκτών», προφανώς, των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η αρχική λίστα που εστάλη από τις γαλλικές αρχές περιελάμβανε 2154 ονόματα, ενώ σε αυτή που τελικά… εμφανίστηκε στις ελληνικές αρχές αναγράφονταν 2058 ονόματα. Συνολικά έχουν… εξαφανιστεί 96 ονόματα Ελλήνων καταθετών από την πρωτότυπη λίστα, ενώ το σκάνδαλο αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, επτά από τα 2058 ονόματα που σήμερα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην παραποιημένη λίστα δεν είναι πραγματικά.

Εκείνοι που προχώρησαν στη διαγραφή ονομάτων, επέλεξαν και τη μέθοδο της αλλαγής ονομάτων, αντικαθιστώντας πανίσχυρους επιχειρηματίες της Ελλάδας με άλλους Έλληνες πολίτες, που εμφανίζονταν να μην είχαν ιδιαίτερη σχέση με τις σχετικές κατηγορίες. Οι αποκαλύψεις θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας τις προσεχείς ημέρες, καθώς το Newsbomb θα συνεχίσει να φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές του σκανδάλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα ονόματα που σβήστηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλο ανήκει στην πρώτη πεντάδα της λίστας Λαγκάρντ. Την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν και οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν πλέον όλο τον πλανήτη, μετά και τη διαρροή των λεπτομερειών του νέου σκανδάλου, μέσω του ελβετικού παραρτήματος της HSBC, είναι περισσότερο από ποτέ, επιτακτική η ανάγκη για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ. Τη λίστα που ο Αλέξης Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση πρέπει να «ξετινάξουν» ώστε όλοι όσοι εμφανίζονται σε αυτή (την πρωτογενή) να λογοδοτήσουν και φυσικά να πληρώσουν αναδρομικά για τη ζημιά που προκάλεσαν στο ελληνικό δημόσιο.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη