Δύσκολες στιγμές για τον αγαπημένο "Ταμτάκο" ! [photos]

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ρόλο του ως « Ταμτάκο », του τσιγγάνου από την Αγία Βαρβάρα που πουλούσε πατάτες και... ταλαιπωρούσε το διοικητή του Ναυτικού με τα… καμώματά του. Άλλωστε, αυτό του είχε ανατεθεί. Μόνο που ο Μιχάλης Μόσιος ήξερε καλύτερα από τον καθένα τι έπρεπε να κάνει. Και, όπως έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα, το έκανε πολύ καλά, διότι ο κόσμος δέχτηκε τις ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Εκτός των άλλων πάντως, έμαθε και τη διάλεκτο της φυλής ενώ είχε τη χαρά να έχει στο πλευρό του τη Βίκυ Κουλιανού, που έπαιξε για πρώτη φορά μαζί του σε βιντεοκασέτα, υποδυόμενη την αρραβωνιαστικιά του.Σήμερα, ο ηθοποιός, έχει βγει στη σύνταξη και σπάνια παίζει σε επιθεωρήσεις. «Βγήκα στη σύνταξη όμως με τα λεφτά αυτά δεν ζεις. Θα το παλέψουμε πάντως. Θες δε θες, δεν έχεις άλλη επιλογή», λέει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Κάνω υπομονή. Όσο μπορώ δηλαδή. Αυτή την περίοδο δεν κάνω κάτι θεατρικά. Κάθομαι και πιστεύω ότι ο κόσμος δύσκολα βγαίνει στο θέατρο. Κι αυτό γιατί προτιμά να ξοδεύει τα χρήματά του αλλού».Παρά την επιτυχημένη ερμηνεία του ως « Ταμτάκο », ο Μιχάλης Μόσιος δεν είχε πολλές προτάσεις για να παίξει στην τηλεόραση. Και γι’ αυτό σημειώνει: «Στην τηλεόραση ουσιαστικά δεν υπήρξα ποτέ. Μόνο σε κάποιες παλιές τηλεοπτικές σειρές εμφανίστηκα. Με ρωτάτε αν ήθελα να βρεθώ στην τηλεόραση; Και ποιος ηθοποιός δε θέλει να παίξει;

Η δουλειά μας είναι αυτή αλλά δεν μας φωνάξανε», προσθέτει και τονίζει: «Δόξα το Θεό που υπήρχε και ο Ταμτάκο και φάγαμε ψωμί». Για να πει ότι ο κόσμος που τον συναντά, τον θυμάται ακόμη σαν τον πιο γνωστό τσιγγάνο και τον χαιρετά. «Είναι φυσικό να με θυμούνται έτσι. Αφού ακόμη και στο θέατρο πολλές φορές υποδύθηκα το συγκεκριμένο πρόσωπο». Πάντως, είναι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που λέει ότι δεν είναι ικανός να συμβουλεύσει τους νέους που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί για το ποια απόφαση πρέπει να πάρουν. Και τονίζει ότι «αυτό το επάγγελμα δεν σε εξασφαλίζει αυτή την περίοδο αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις».

Ο Μιχάλης Μόσιος πάντως περνούσε το χρόνο του ζωγραφίζοντας, «όχι ό,τι διαθέτω κάποιο ταλέντο, αλλά το έκανα για να περνά η ώρα μου ευχάριστα».Βέβαια, δεν μπορεί να μη μιλήσει και για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. «Δυστυχώς έχω πληρώσει μέχρι σήμερα τα χαράτσια τους. Και τώρα είμαι σίγουρος, θα έρθουν κι άλλα. Οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι μας κάνουν ζημιές. Μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε με πενιχρούς μισθούς. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε», λέει για να καταλήξει στο ότι ονειρεύεται για τα παιδιά του να τελειώσουν τις σπουδές τους και όλα τα άλλα θα βρουν το δρόμο τους.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη