Γαλλογερμανική σύνοδος κορυφής την Κυριακή

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πραγματοποίηση μιας συνόδου κορυφής με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με θέμα "το μέλλον της Ευρώπης", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Στρασβούργο,…

όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία. Θα συναντήσω την κυρία Μέρκελ την Κυριακή (…) και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για τη Γάλλο-γερμανική σχέση", δήλωσε ο Ολάντ στο ραδιοσταθμό France Inter.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί "με πρωτοβουλία του (σοσιαλδημοκράτη) προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είναι Γερμανός, αλλά επίσης γαλλόφωνος και φιλογάλλος", διευκρίνισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες των δύο ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως διατηρεί "εδώ και δύο χρόνια με την κυρία Μέρκελ σχέσεις ειλικρίνειας και κοινής δουλειάς". Λέμε μεταξύ μας τι συμβαίνει. Δεν έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες, αλλά έχουμε το ίδιο διακύβευμα, το ίδιο συμφέρον: να ενεργήσουμε ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να γίνει πιο δυνατή, περισσότερο αλληλέγγυα στις επιλογές της και πιο δραστήρια στις πολιτικές της για την ανάπτυξη", δήλωσε. Αυτό που περιμένει εκείνη –το λέει αρκετά– είναι μια χώρα όπως η Γαλλία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική". Η Γαλλία περιμένει "ότι μια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορέσει να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη", δήλωσε ο Ολάντ. "Προσπαθούμε να βρούμε τη σύγκλιση", συνόψισε. Με την κυρία Μέρκελ, πλησιάσαμε πολύ με την ευκαιρία της ουκρανικής κρίσης", υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη