Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτουν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών επέρριψαν οι πιλότοι της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση αυτή εξυπηρετούνται αλλότρια συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα…

των πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, Πέτρος Σουρουρής, δήλωσε ότι από την απόφαση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υποβάλει ένα βιώσιμο σχέδιο, και να εξηγήσει γιατί η Κύπρος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ώστε να εξαιρεθεί από τον κανόνα για τις επιδοτήσεις.

Δεν καταφέραμε να εξυγιάνουμε την εταιρία και να πείσουμε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική,» είπε ο κ. Σουρουρής, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν να εξυπηρετηθούν ιδιωτικές ξένες εταιρίες, ορισμένες από τις οποίες επιδοτούνται από την κυβέρνηση, για να εκτελούν δρομολόγια προς την Κύπρο.

Υποστήριξε ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση επειδή οι υπουργοί οικονομικών και συγκοινωνιών, με την κάλυψη του προέδρου της Δημοκρατίας, είχαν στόχο να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Ανέφερε επίσης ότι οι πιλότοι θέλουν να εντοπιστούν οι ένοχοι για το κλείσιμο της εταιρίας, γι΄ αυτό και έχουν υποβάλει σχετικές καταγγελίες προς τον γενικό ελεγκτή και στην αστυνομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδoυλίδης χαρακτήρισε αρνητικότατη εξέλιξη το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, εκφράζοντας τη λύπη της κυβέρνησης και του προέδρου Αναστασιάδη.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κυβέρνηση που θα ήθελε να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η σκέψη όλων μας είναι κοντά σε αυτούς που έχουν χάσει τη δουλειά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κατατοπιστική για τις εξελίξεις που οδήγησαν στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις των εργαζομένων είπε ότι έγιναν προσπάθειες διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών από την κυβέρνηση, αλλά τα προβλήματα ήταν διαχρονικά και μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το κλείσιμο τους η κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία μόνο για 18 μήνες.

Τώρα θα καταβληθεί προσπάθεια με διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας εταιρείας, με το ίδιο όνομα και λογότυπο», είπε ο εκπρόσωπος.

Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να αποκλείεται το κράτος να έχει κάποια συμμετοχή, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω μνημονίου.

Εξ άλλου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι στην απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν να δίδεται κρατική χορηγία στην ίδια εταιρεία δύο φορές σε δέκα χρόνια, διότι αυτό αντίκειται στον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την συμπάθειά του στους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών για την απώλεια της εργασίας τους.

Σε παρατήρηση ότι απομονώνεται τώρα η Κύπρος χωρίς τον αερομεταφορέα της, ο υπουργός είπε ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τον έξω κόσμο διεξάγεται σήμερα από 70 εταιρείες.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, πρόσθεσε, κάλυπταν λιγότερο του 10% των πτήσεων.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει σχεδιασμοί να καλυφθεί το κενό μέχρι τη δημιουργία νέας εταιρείας αεροπορικής εταιρείας με το ίδιο λογότυπο και όνομα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη