Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές με άνοδο της θερμοκρασίας, αν και τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην…

Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11, ενώ στα βόρεια από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία από -16 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις και βαθμιαία στα βόρεια αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Κρήτης που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 8 και στα νότια από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή Την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα Ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη