«Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά χωρίς καμία διαπραγμάτευση για το χρέος»

Όταν ο λαός απαντά στις δημοκοπήσεις ότι θεωρεί εγγύηση το ευρώ, κυρίως έχει στο μυαλό του κάποιες καταθέσεις που μπορεί να χάσει, μια συμφορά που μπορεί να του ‘ρθει. Το ΚΚΕ δεν θέτει τυχοδιωκτικά γενικά κι αφηρημένα…

έξοδο μόνο από το νόμισμα, από το ευρώ. Αν η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένο σχέδιο – πρόγραμμα στην οικονομία, στην κοινωνία, με νέα κοινωνική οργάνωση, σοσιαλιστική, δηλαδή με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία, τότε θα είναι τυχοδιωκτισμός, πορεία στα τυφλά». Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το ότι δε θα αφήσει το λαό μόνο του. Θα είναι δίπλα στους αγώνες για διεκδικήσεις, για έξοδο από την κρίση προς όφελός του» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Αναφορικά με τον κίνδυνο ακυβερνησίας, επισήμανε ότι υπάρχει αντικειμενική βάση συνεργασίας μεταξύ εκείνων των κομμάτων που παρά τις όποιες διαφορές τους, συμφωνούν στις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της εξασφάλισης της πορείας της χώρας εντός της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της διαπραγμάτευσης του χρέους.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά χωρίς καμία διαπραγμάτευση για το χρέος, καθώς με λαϊκή εξουσία θα απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνατότητές της χώρας, προεξάρχοντος του μεγάλου εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της, που παραμένουν εγκλωβισμένες στο σημερινό δρόμο του κέρδους και των δεσμεύσεων της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας «μπορεί να αξιοποιήσει τις αντιθέσεις των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή για να συνάψει αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες, για παράδειγμα στην εισαγωγή και στην εξόρυξη του πετρελαίου».

Αναφορικά με την ψήφο ανοχής εκ μέρους του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ότι «ανοχή σημαίνει κάθομαι στην γωνία και περιμένω να δω τι θα γίνει, αλλά το ΚΚΕ και ο λαός πρέπει να βρίσκεται στους αγώνες, διευκρίνισε ότι στην υποθετική περίπτωση που μια κυβέρνηση φέρει στην Βουλή νόμο επωφελή για τον λαό, το κόμμα θα τον ψηφίσει και πρόσθεσε ότι και το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί προτάσεις νόμου και για τους ανέργους και για τους ΕΒΕ και για τους αγρότες και για τη φορολογία κ.α.

Όπως επεσήμανε, «ψήφο ανοχής δεν πρέπει να δώσει ούτε ο λαός και φυσικά δεν θα δώσει το ΚΚΕ».

Είπε ότι πέραν της κυβέρνησης ο λαός ψηφίζει και για αντιπολίτευση που πρέπει να είναι μαχητική απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει το παρών του σε κυβέρνηση με τον λαό στην εξουσία που θα προχωρήσει σε άμεση κοινωνικοποίηση του πλούτου, σε ταυτόχρονη αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και σε μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σχετικά με τις μετεγγραφές από κόμμα σε κόμμα, είπε ότι αυτό που ενοχλεί είναι η κοροϊδία, εκείνων που ενώ την μια μέρα λένε ότι έχουν αβυσσαλέες διαφορές την επομένη μεταπηδούν σε άλλα κόμματα για μια βουλευτική θεσούλα και τόνισε ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μετέχουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που πριν ψήφιζαν η συμμετείχαν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι, αλλά δεν είναι γυρολόγοι.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε, επίσης, ότι το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θα επηρεάσει τους συσχετισμούς, όσων κινούνται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι όταν μιλά για καιροσκόπους και πολιτικούς τυχοδιώκτες, εννοεί «όσους από το σοσιαλισμό πήγαν σε όρκους στον καπιταλισμό. Όσους από την κατάργηση με ένα άρθρο του μνημονίου πήγαν στη διαχείρισή του, σε συνομιλίες με τους «εταίρους», σε διαπραγμάτευση για νέα διαρθρωτικά αντιλαϊκά μέτρα. Όλους όσους κοροϊδεύουν το λαό με υποσχέσεις ή ζητούν λευκή επιταγή για να του μαυρίσουν τη ζωή».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη