Η συγγνώμη του Τζον Κέρι για την απουσία του

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, και των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατέθεσαν στεφάνια στα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, στα γραφεία της Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ…

της Πορτ ντε Βενσέν.

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε "λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί", είπε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να αναζητήσουν από κοινού τις αναγκαίες απαντήσεις μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έπληξαν τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. Υπήρξατε και εσείς θύματα μίας άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2011. Ο οφείλουμε να αναζητήσουμε από κοινού τις αναγκαίες απαντήσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Συμμεριζόμαστε την οδύνη του γαλλικού λαού, δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Κέρι που έφθασε στο Παρίσι για να τιμήσει επί τόπου, με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, τα θύματα των επιθέσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Τον Aμερικανό υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό ο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κατά την έναρξη της συνομιλίας τους, παρουσία των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την τηλεοπτική του εμφάνιση από την Ουάσινγκτον την επομένη των επιθέσεων, όταν εκφράσθηκε «΄στη δεύτερη γλώσσα του", τη γαλλική, για να προσφέρει την υποστήριξή του στον γαλλικό λαό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κάνοντας λόγο για "ένα μεγάλο μάθημα προς τον κόσμο", ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: "Σας παρακολουθήσαμε, εσάς και την ομάδα σας, να φέρετε εις πέρας τις επιχειρήσεις με μεγάλη δεξιοτεχνία και ικανότητα" , αλλά επίσης "και τον γαλλικό λαό που συσπειρώθηκε με ένα ισχυρό αίσθημα ενότητας". Για μία ακόμη φορά, η Γαλλία με την προσήλωσή της στην ελευθερία και τα πάθος της για τα ιδεώδη απεήθυνε ένα μάθημα προς τον κόσμο", πρόσθεσε.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη