Η ΝΔ περιμένει τα «φάλτσα» του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία

Σαμαράς ή Τσίπρας» είναι το δίλημμα που θα αναπτύξει η ΝΔ τις επόμενες μέρες στην τελική ευθεία για τις κάλπες, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει το «πάνω χέρι» στα ποιοτικά…

στοιχεία.

Στο μεταξύ στη ΝΔ αναζητούν φάλτσα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το grexit στο επίκεντρο θα βρεθεί η φορολογία και συγκεκριμένα η φορολογία στα ακίνητα.

Η δήλωση του Νίκου Παππά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και αντικατάστασή του με νέο φόρο, αλλά και η «απόρριψη» από την Νάντια Βαλαβάνη των 7,5 δισ. ευρώ της πέμπτης δόσης, δίνουν στη ΝΔ πάτημα να φέρει πάλι στο προσκήνιο τον εσωτερικό δανεισμό και τελικά τις καταθέσεις στις τράπεζες.

Όπως και να έχει το θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι κάτι που έχει πονέσει και συνεχίζει να πονάει τη ΝΔ, καθώς κόστισε σημαντικά στην κυβέρνηση, ωστόσο περιμένουν την ανάπτυξη των φορολογικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη η Μαρία Σπυράκη μίλησε για φορολογική καταιγίδα.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 υποστήριξε ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα ξεπερνά τα 450.000 ευρώ, ενώ ο Νίκος Παππάς είπε ότι δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015.

Από την άλλη η κυρία Βαλαβάνη, τόνισε πως «εμείς δεν θα συνεχίσουμε την πέμπτη αξιολόγηση» για να προσθέσει «θα ήταν αστείο να λέμε ότι θέλουμε να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και να λέμε πως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να περάσουμε και από άλλα τόσα μέτρα».

Σε ερώτηση (Κανάλι Ε)

για το αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την τελευταία δόση, η κυρία Βαλαβάνη επιβεβαιώσε για μια ακόμη φορά πως «έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ. ευρώ»;

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς επαναφέρει το «λεφτά υπάρχουν» προειδοποιώντας πως αυτά που έχει υποσχεθεί

ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσουν τελικά σε υπερφορολόγηση.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη