Νέο κύμα κακοκαιρίας ως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς

Ακόμα μια δύσκολη μέρα η Πρωτοχρονιά του 2015, που βρίσκει την Ελλάδα στο «μάτι» του χιονιά. Μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα κεντρικά της χώρας, με τη Μαγνησία να είναι κάτασπρη από τα χιόνια, την Αττική…

να ξυπνά με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες που προκαλούν παγετό στους δρόμους, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου και του επαρχιακού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό με το χιονόνερο και το χιόνι στα βόρεια προάστια, δημιουργούν συνθήκες παγετού στην Αττική. Η πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και μετακίνηση αντικειμένων. Από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας δεν φεύγει κανένα πλοίο, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση από το απόγευμα και μετά. Στο Βόλο και όλη τη Μαγνησία, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς το χιόνι φτάνει σε ύψος το μισό μέτρο, ακόμα και μέσα στην πόλη. Το χιόνι έχει φτάσει στο λιμάνι, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις τους και έχει επίσης ζητήσει την συνδρομή του στρατού. Στα ορεινά του Πηλίου, το ύψος του χιονιού φτάνει και τα δύο μέτρα.

Στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, αν και ειδικά από το ύψος της Θήβας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη