Σκουρλέτης: Ο λαός θα δώσει ισχυρή και καθαρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ελληνικός λαός «θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να έχει καθαρή και δυνατή εντολή» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας…

του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν είναι να εξασφαλίσεις μόνο μια κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Οι καιροί απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες μέσα στην ίδια την κοινωνία. Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα λειτουργήσει ως καταλύτης, θα επιταχύνει ωριμάνσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν φοβάμαι ότι θα μπούμε σε μια συνεχή εκλογική διαδικασία. Ο ελληνικός λαός θα δώσει μια μεγάλη και πλήρη εμπιστοσύνη. Δεν θα δώσει μισή ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει καθαρή και δυνατή εντολή» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι σε μια κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχουν και μη πολιτικά στελέχη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με όσους υποστηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτά τα κόμματα έχουν ονοματεπώνυμα, τα γνωρίζει ο κόσμος. Οι συνεργασίες μας πρέπει να γίνουν σε μια πολύ συγκεκριμένη προγραμματική βάση, αυτήν την οποία έχουμε παρουσιάσει, δεν την κρύψαμε, δεν θα βρούμε μια άλλη προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές. Νομίζω ότι χωρούνε πολλοί σε αυτήν την πρόταση συνεργασίας.

Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο πιθανό είναι να είναι αυτοδύναμος στις ερχόμενες εκλογές. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση που θα είναι αυτοδύναμος θα επιδιώξει συνεργασίες, και κυρίως συνεργασίες μέσα στην ίδια την κοινωνία».

Αναφορικά με τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει αμέσως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει: «Τα πρώτα μέτρα, που θα ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάζει μπρος, αφορούν αυτό που ονομάζουμε ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος: η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αυτού του ληστρικού και ισοπεδωτικού φόρου επί των ακινήτων, που ουσιαστικά οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, η επαναφορά στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά του 13ου μισθού, του Δώρου Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, αλλά και θεσμικές αλλαγές, όπως η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας, η ανακατάθεση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μια πραγματική διαπραγμάτευση για τα ζητήματα του χρέους της χώρας. «Η φύση ακριβώς του σημερινού χρέους, δηλ. το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του είναι θεσμικό χρέος μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πιο εύκολα πολιτική προσέγγιση στο ζήτημα. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και νομίζω ότι έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ότι η απάντηση που θα δοθεί απέναντι στο «ελληνικό» πρόβλημα ουσιαστικά προδικάζει και το πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή Ευρώπη το μέλλον της. Όταν επιλεγεί να δοθεί μια ευρωπαϊκού τύπου λύση για το ελληνικό χρέος μέσα από αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και στον τρόπο δανειοδότησης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αλλά ταυτόχρονα μέσα και από αναγκαίες αλλαγές στις κυρίαρχες οικονομικές στρατηγικές, νομίζω ότι θα έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να αφήσουμε πίσω μας τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και για να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, αυτά δηλαδή τα στοιχεία που μπορούν να εξασφαλίσουν και τη συνοχή της».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη