Φτερούγες κοτόπουλου με μπαχαρικά και ψητές ντομάτες!

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ κόπο και χρήματα για να φτιάξετε ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο... Αυτό είναι το ιδανικό παράδειγμα πως πολύ “ταπεινά” υλικά μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε ένα λαχταριστό δείπνο.

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 35΄ Κόστος: €10 Υλικά: κιλό φτερούγες κοτόπουλου 2 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου

2 κ.σ. σπόρους κύμινου

3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια ακέρωτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο Για τις ντομάτες

12 ντομάτες μικρές κομμένες στη μέση

1 φλιτζ. τσαγ. σος Warcestershire

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

Αλάτι χοντρό, πιπέρι Εκτέλεση: 1. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 8-10 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Προσθέστε τις φτερούγες του κοτόπουλου αφού τις έχετε πλύνει καλά και αφήστε να βράσουν για 4΄. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν. 2. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τους σπόρους των μπαχαρικών. Όταν αρχίσουν να σκάνε, αποσύρετε από τη φωτιά και σπάστε τους ελαφρώς σε ένα γουδί. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C στον αέρα. Ρίξτε τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μαρμελάδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε στο μπολ τις φτερούγες και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα με τα μπαχαρικά. 4. Αραδιάστε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε τις στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄ μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε από το φούρνο. 5. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210 °C, στον αέρα. 6. Πλύνετε καλά τις ντομάτες, κόψτε τις στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.

Περιχύστε τις με τη σος Warcestershire και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε από πάνω πιπέρι και τη μουστάρδα σε σκόνη. 7. Ψήστε τις ντομάτες στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 12΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν. Κάθε 4΄ φροντίστε να περιχύνετε τις ντομάτες με τα υγρά του ταψιού. 8. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και σερβίρετε μαζί με τις φτερούγες κοτόπουλου.

Συμβουλή:

Μην ανησυχήσετε αν βγάλουν πολλά υγρά οι ντομάτες στην αρχή, καθώς θα εξατμιστούν στη διάρκεια του ψησίματος. Πηγή: you weekly

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη