Γαλλία: Στον ανακριτή οκτάχρονος!

Ένα οκτάχρονο παιδί ανακρίνεται σήμερα από την αστυνομία στη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία) επειδή εξέφρασε μέσα στο προαύλιο του σχολείου του αλληλεγγύη προς τους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γαλλία, έγινε…

γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το παιδί αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή και να συμμετάσχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώθηκε στο σχολείο του την επομένη της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, η οποία στοίχισε στις 7 Ιανουαρίου τη ζωή σε 12 ανθρώπους, δήλωσε ο αστυνομικός αξιωματούχος Μαρσέλ Οτιέ.

Σύμφωνα με τον δάσκαλό του, το παιδί εξέφρασε επίσης την "αλληλεγγύη" του προς τους δύο τζιχαντιστές αδελφούς που επιτέθηκαν στη σατιρική εφημερίδα. "Στο σημερινό πλαίσιο, ο διευθυντής του σχολείου αποφάσισε να επισημάνει στην αστυνομία αυτό που συνέβη", διευκρίνισε ο επιθεωρητής Οτιέ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται επ» ουδενί για καταγγελία. Καλέσαμε το παιδί και τον πατέρα του για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς ένα οκτάχρονο αγόρι μπορεί να εκφράζεται τόσο ριζοσπαστικά", εξήγησε ο Οτιέ. Το παιδί ανακρίθηκε επί 30 λεπτά, πριν από την ακρόαση του πατέρα του, ο οποίος είναι αστικά υπεύθυνος γι» αυτό. Προφανώς το παιδί δεν καταλαβαίνει τι είπε. Δεν ξέρουμε πού πήγε και βρήκε αυτά τα λόγια", δήλωσε ο επιθεωρητής.

Ο "Σύλλογος κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία" κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε η υπόθεση αυτή. Ο πατέρας και ο γιος του είναι βαθιά σοκαρισμένοι από τη μεταχείριση αυτή, η οποία φανερώνει τη συλλογική υστερία στην οποία έχει βυθισθεί η Γαλλία από τις αρχές Ιανουαρίου", σχολίασε ο εν λόγω σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Περίπου 200 επεισόδια τα οποία συνδέονται με τη σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, έχουν αναφερθεί πως σημειώθηκαν στα σχολικά ιδρύματα της Γαλλίας, περίπου 40 από τα οποία επισημάνθηκαν στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη