«Μια νέα πολιτική δύναμη θα βάλει την υπογραφή της»

Από την Κυριακή 25 Γενάρη, θα βάλει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα Πολιτική Δύναμη! Μία Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού. Δύναμη που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος!…

Και αυτή η υπογραφή θα γράφει «’ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ’»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ανοίγοντας την ομιλία του στην Λάρισα απόψε, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος σε ακροατήριο.

Επεσήμανε ότι η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Βουλή θα επιβάλλει μία άλλη πολιτική καθώς και την επανάσταση του αυτονόητου αλλά και την συνεργσία για σταθερή πορεία της χώρας στην ΕΕ, ενώ μίλησε για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο για να υπογραμμίσει: «δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός»

Εθεσε δε ως κεντρικό στόχο, την οικόδομηση της μεταπελατειακής Ελλάδας με βάση ένα Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον βασισμένο στο τρίπτυχο: απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη και ένα κράτος που λειτουργεί με τους πολίτες ασφαλείς, μέσα από την διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα σχέδιο που, όπως είπε, θα καταστήσει την Ελλάδα μία σύγχρονη Ευρωπιακή χώρα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Με απλό τρόπο, συνέχισε, λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε επι πρωθυπουργίας τους, αναγνωρίζοντας ότι ελήφθησαν αντιδημοφιλείς αποφάσεις «οχι επειδή τρελαθήκαμε ή επειδή εξυπηρετούσαμε άλλα συμφέροντα, όπως έλεγαν οι ψεκασμένοι». «Οι αποφάσεις μας δικαιώθηκαν και από τα όσα ακολούθησαν στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία αλλά και στην Κύπρο» επεσήμανε χαρκατηριστικά. Μπροστά στην ανάγκη να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και η πορεία της χώρας, ως πρωθυπουργός ανέχθηκα πολλά» δήλωσε με έμφαση.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην στάση των λοιπών κομμάτων εκείνη την εποχή και της ΝΔ αλλά και στην συγκυβένρηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι απέτυχαν να διασφαλίσουν την ομαλή ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, παρόλο που, όπως υποστήριξε, το μεγαλύτερο μέρος της τιτάνιας δημοσιονομικής προσαρμογής είχε ήδη επιτευχθεί μεταξύ του 2009 και του 2011.

Είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο, παρατήρησε, μετά από όσα περάσαμε 5 χρόνια τώρα, μετά από τόση προσπάθεια, τόσες θυσίες, να βυθίζεται, ξανά, η Ελλάδα και οι πολίτες της στην ανασφάλεια, σχολίασε με έμφαση.

Καταλόγισε επίσης, «τεράστιες ευθύνες» και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας λένε ότι αυτοί μόνο μπορούν και θα χορέψουν τις αγορές στον ρυθμό τους» σχολίασε και πρόσθεσε: «η εθνική στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να βασίζεται σε ευχολόγια περί μιας ξαφνικής κι απότομης αλλαγής στην ΕΕ».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε λάθη της Ευρωπαικής Ενωσης δηλώνοντας με έμφαση: «Απευθύνομαι προς τους εταίρους μας: Αφήστε ήσυχους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες! Αφήστε τους ψύχραιμα και νηφάλια να ακούσουν, να σκεφτούν και να αποφασίσουν. Αφήστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος στην προεκλογική περίοδο για το μέλλον της χώρας».

Εμείς προτείνουμε, ανέφερε ο Γ. Παπαννδρέου, ως ελάχιστο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους : την επιμήκυνση για 70 χρόνια των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας τον μηδενισμό του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων που πληρώνουμε σε ένα χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές των “επισήμων δανείων” την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.

Τώρα χρειάζεται Ελληνικό Σχέδιο για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε.

Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι: πρέπει να διασφαλισθεί η ασφαλής πορεία της χώρας προς το μέλλον,

στην επόμενη Βουλή πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή παρουσία προοδευτικών δυνάμεων,

το ΚΙΝΗΜΑ μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας, πρέπει επιτέλους να ειπωθούν στους Έλληνες πολίτες, τα γεγονότα, χωρίς στρογγυλοποιήσεις, χωρίς χάιδεμα αυτιών

για να βρουν πολιτική έκφραση οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και νιώθουν πολιτικά άστεγοι.

Με συνέπεια – να ανασυντάξουμε όλοι μαζί τις προοδευτικές δυνάμεις – και μαζί την Ελλάδα, επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου

Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη