Σε συναγερμό για τη μάχη της πλατείας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σε απόσταση λίγων μέτρων θα βρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Οι δύο πολιτικοί μιλούν στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Το ΚΚΕ την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη…

και ζήτησε να χαρακτηριστεί διακαναλική, ενώ την ίδια ώρα, θα μιλάει και ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η κίνηση του ΚΚΕ δεν είναι ηθική, καθώς εθιμικά η Πέμπτη ως προτελευταία ημέρα ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τη συγκέντρωση στην Αθήνας.

Το θέμα είχε τεθεί και στην διακομματική επιτροπή με τον Κώστα Πουλάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως «δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Είχε ακολουθήσει η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, που είχε τονίσει πως, «στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά».

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Τέλος, η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει. Υπενθυμίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση ημέρα Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κάποιο άλλο κόμμα. Όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάη του 2012 είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιλεκτική επίκληση του εθίμου έναν στόχο έχει: Να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει»

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη