Τιμητική διάκριση από τον ΠτΔ στον γενικό διευθυντή της DeutscheWelle

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επέδωσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον κ. Peter Limbourg, Γενικό Διευθυντή τηςDeutsche Welle.

Ο κ. Limbourg, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του…

στη Βόννη, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Λειψία. Το 1990 έγινε ανταποκριτής στις Βρυξέλλες του Γερμανικού Τηλεοπτικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DFA)

και του τηλεοπτικού σταθμού SAT1, όπου κάλυπτε την ειδησεογραφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικούς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία. Διετέλεσε στο παρελθόν βασικός παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του SAT1 και διευθυντής ειδήσεων του ProSiebenSat 1 TV. Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι Γενικός Διευθυντής της Deutsche Welle.

Στο βιογραφικό του κ.Limbourg περιλαμβάνεται ότι πέρασε ένα μέρος από τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του υπηρέτησε ως Πρέσβης της Ο.Δ. Γερμανίας στην Αθήνα και απελάθηκε ως ανεπιθύμητος από το δικτατορικό καθεστώς.

Έκτοτε διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και η χώρα μας πάντοτε τον υπολογίζει μεταξύ των σταθερών φίλων και υποστηρικτών της. Η συμβολή του, υπό την σημερινή του ιδιότητα, στη διασφάλιση του ρόλου της Deutsche Welle ως γέφυρας αμφίδρομης πληροφόρησης και αμοιβαίας κατανόησης στις ελληνογερμανικές σχέσεις είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Το Τάγμα του Φοίνικος, που ιδρύθηκε το1926 και έλαβε το όνομά του από το μυθικό πτηνό του Φοίνικα, απονέμεται από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πολίτες άλλων χωρών για εξαίρετες πράξεις τους που συνέβαλαν στην εξύψωση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη