Τζιχαντιστές σε Συρία και Υεμένη πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σ. Κουασί

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σερίφ Κουασί, ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, που μαζί με τον αδελφό του Σαΐντ σκοτώθηκαν χθες, είναι «τζιχαντιστές τρομοκράτες» που βρίσκονται…

αυτήν την στιγμή στην Υεμένη και τη Συρία», ανακοίνωσε η γαλλική δικαιοσύνη.

Ο μικρότερος από τους αδελφούς Κουασί «είχε στο περιβάλλον του πρόσωπα που ήταν τζιχαντιστές τρομοκράτες, που ήταν γνωστοί (στις αρχές) καθώς είχαν εκπαιδευθεί στην Υεμένη και για τους οποίους γνωρίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Υεμένη και τη Συρία» δήλωσε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Σε μία τηλεφωνική συνδιάλλεξη που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο Σερίφ Κουασί, είχε επιβεβαιώσει από την πλευρά του ότι είχε μεταβεί στην Υεμένη το 2011 ενώ είχε δηλώσει ότι διέπραξε τα εγκλήματά του στο όνομα της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) που εδρεύει σε αυτήν την χώρα.

Οι ανακριτές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πορεία αυτού του άνδρα που είχε συλληφθεί το 2005 και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 3 ετών σε μία υπόθεση σχετικά με ένα δίκτυο αποστολής νεαρών τζιχαντιστών από το Παρίσι στο Ιράκ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε γνωστοποιήσει ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαΐντ είχε μεταβεί στην Υεμένη το 2011. Στον Σαΐντ δεν είχε ποτέ ασκηθεί δίωξη ούτε είχε καταδικαστεί, είναι αλήθεια ότι το όνομά του είχε ακουστεί στην υπόθεση των ιρακινών δικτύων όμως ποτέ δε διενεργήθηκε έρευνα εις βάρος του» δήλωσε ο Μολάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη