Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, με θέμα την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι καθώς και για τη διεξαγωγή ειρηνικών…

εκλογών στη Νιγηρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος Ομπάμα επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η γαλλική κυβέρνηση».

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλων στα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό κατά την οποία σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Οι δράστες της επίθεσης ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν κατά αυτόν τον τρόπο σε αντίποινα για τις γελοιογραφίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα, στις οποίες «περιγελούσε» το ισλάμ.

Πέντε ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ξεχωριστή επίθεση που πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται επίσης ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Ολάντ συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στη Νιγηρία και συμφώνησαν ότι οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν με άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή αξιόπιστων και ειρηνικών εκλογών στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη