Σε πόλεμο με την τρομοκρατία η Γαλλία

Στα περίπτερα ολόκληρου του κόσμου βγαίνει σήμερα το πρώτο τεύχος του Σαρλί Εμπντό, μετά την επίθεση από τους τζιχαντιστές που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δέκα δημοσιογράφοι. «Πρέπει να απαντήσουμε με…

ακραία μέτρα» διαμηνύει ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Αστακός» η Γαλλία, καθώς η χώρα θωρακίζεται από τους ακραίους ισλαμιστές.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο δόθηκε στο φως της δημοσιότητας με τους δύο δράστες της επίθεσης στο Σαρλί Εμπντό την προηγούμενη εβδομάδα, λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση δέκα εργαζομένων του περιοδικού και δύο αστυνομικών. Το ένα από τα δύο αδέρφια Κουασί φαίνεται να φωνάζει ισλαμιστικά συνθήματα. Την ίδια ώρα, ο αδερφός του τον βοηθά να φορέσει καλύτερα το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Θρήνος σε Γαλλία και Ισραήλ Στη συνέχεια και οι δύο μπαίνουν στο αυτοκίνητο και ξεκινούν, ωστόσο λίγα μέτρα από το σημείο έρχονται αντιμέτωποι με ένα περιπολικό της αστυνομίας. Χωρίς να διστάσουν, βγαίνουν και οι δύο από το αυτοκίνητο και αρχίζουν να πυροβολούν προς το περιπολικό, το οποίο αποχωρεί κάνοντας γρήγορα όπισθεν. Οι ένοπλοι τζιχαντιστές μπαίνουν και πάλι στο μαύρο αυτοκίνητο και διαφεύγουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον εξτρεμισμό» Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό και όχι με τους μουσουλμάνους. Μιλώντας στην γαλλική εθνοσυνέλευση, είπε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές που σκότωσαν 17 αθώους ανθρώπους στο Παρίσι είχαν στόχο να πλήξουν το «πνεύμα της Γαλλίας», ωστόσο απέτυχαν. Οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Μανουέλ Βαλς αναφέρθηκε στην «μεγάλη ανταπόκριση» που υπήρξε την διαδήλωση της Κυριακής.

Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την ακραία κατάσταση με ακραία μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός. Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας έχει ήδη βγάλει στους δρόμους 10.000 στρατιώτες, αυξάνοντας σε ανώτατο επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας στην Γαλλία.

Στα περίπτερα όλου του κόσμου Το τεύχος του Σαρλί Εμπντό που θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα έχει στο εξώφυλλο ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ. Οι προηγούμενες γελοιογραφίες με τον προφήτη ήταν αυτές που τελικά «προκάλεσαν» και την επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το περιοδικό, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δώδεκα άνθρωποι. Στο σκίτσο του εξώφυλλου, ο Μωάμεθ, με δάκρυα στα μάτια, κρατά μία επιγραφή που αναφέρει «Είμαι ο Τσάρλι», έκφραση που χρησιμοποιήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την επίθεση.

Το εξώφυλλο μετά το μακελειό – Συναγερμός στη Γαλλία Το τεύχος θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες, μέσω ιδιαίτερα δημοφιλών μέσων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τυπώνονται τεύχη στα Αγγλικά, στα Αραβικά και στα Τουρκικά. Περισσότερα από τρία εκατ. αντίτυπα θα βρεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι πωλήσεις του Σαρλί Εμπντό δεν ξεπερνούν τις 60.000 πωλήσεις την εβδομάδα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη