Microsoft και Yahoo ξεκίνησαν να "ξεχνούν" τους Ευρωπαίους

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, μετά την Google, που κατέχει το 90% μεριδίου αγοράς στις μηχανές αναζήτησης επί ευρωπαϊκού εδάφους, σειρά για τη διαγραφή αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησής τους, βάσει του

'Δικαιώματος στη Λήθη' των Ευρωπαίων Πολιτών... που θεσπίστηκε με νόμο της Ε.Ε., έχουν η Micorosoft με το Bing και η Yahoo.

Οι δύο εταιρείες μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολουθούν για να διαγράψουν τα αποτελέσματα που αφορούν πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης όταν γίνεται αναζήτηση με βάση το όνομά τους.

Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή κάθε αίτημα με στόχο την διασφαλίσουμε την ισορροπια μεταξύ του δικαιώματος κάθε ατόμου να διαφυλάξει τα προσωπικά του δεδομένα και του δικαιώματος όλων στην ελέυθερη πληροφόρηση", δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της Microsoft, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε "βρισκόμαστε στη φάση συντονισμού της όλης δοιαδικασίας ώστε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ των δικαιώματων κάθε πολίτη στην ιδιωτικότητα και το δικαίωμα του κοινού στην ελευθερία της έκφρασης".

Να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο που ξεκίνησε η διαδικασία, η Google έχει δεχτεί 602.000 αιτήματα διαγραφής συνδέσμων από τα αποτελέσματά της, εκ των οποίων ικανοποίησε περίπου 208.000, ενώ η Microsoft έχει δεχτεί περίπου 700, από τα τέλη Ιουλίου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη