Kαι τρίτος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

Μεγαλώνει ο κατάλογος των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα στο Norman Atlantic την Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό ο τρίτος νεκρός, μετά τον Γιώργο Δούλη και τον Κώστα Κουφόπουλο, λέγεται Νικόλαος…

Παράσχης. Ο άτυχος 59χρονος ήταν οδηγός φορτηγού με καταγωγή από τη Ζάκυνθο.

Τα στοιχεία του επιβεβαιώθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Την ίδια ώρα, τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα και παρά το γεγονός ότι η

τεράστια επιχείρηση διάσωσης των ιταλικών και των ελληνικών αρχών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το ποιοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου αγνοούνται!

Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέχρι χθες το βράδυ, η ενημέρωση που υπήρχε ήταν ότι στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού San Giorgio που έφτασε στο Μπρίντιζι επέβαιναν 130 Έλληνες διασωθέντες. Τελικώς, στο πλοίο οι Έλληνες υπήκοοι ήταν 106, και έως αυτή την ώρα, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναμένει επικαιροποιημένη λίστα με τους Έλληνες διασωθέντες από τις ιταλικές αρχές!

Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας το πλοίο «Aby Jeannette» το οποίο μετέφερε διασωθέντες από το «Νorman Atlantic», και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες. Και πάλι όμως, οι ελληνικές αρχές αναμένουν την καταμέτρηση από τους Ιταλούς ώστε να επιβεβαιωθεί – ή να αλλάξει – και αυτό το νούμερο.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΝΕΚ έδωσε στις αρχές νέα λίστα επιβαινόντων, την τρίτη κατά σειρά, όπου ο συνολικός αριθμός ατόμων στο Norman Atlantic είναι τελικά 474.

Από την ιταλική εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, ανακοινώθηκαν επιπλέον τρία άτομα ως λαθρομετανάστες, οι οποίοι φυσικά δεν προσμετρώνται στις επίσημες λίστες, ενώ οι Ιταλοί θεωρούν ως αγνοούμενους 98 επιβάτες!

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται 98 επιβαίνοντες, καθώς όπως διευκρίνισε: «Τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη