Ονδούρα: Βρήκαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κρυμμένης μέσα σε ξύλα

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ονδούρας κατέσχεσαν 2.852 κομμάτια φαινομενικά ακατέργαστου ξύλου, τα οποία όμως στην πραγματικότητα περιείχαν πολτό κοκαΐνης, στο λιμάνι Πουέρτο Κορτές, στην Καραϊβική, ανακοίνωσε η αστυνομία….

Ο πολτός, που θα χρησίμευε ως η βάση για την παρασκευή κοκαΐνης, βρέθηκε μέσα στα ξύλα που ήταν στοιβαγμένα σε τέσσερα από τα οκτώ εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρθηκαν στο Πουέρτο Κορτές από την Καρταχένα της Κολομβίας, σύμφωνα με τις αρχές. Ο πολτός κοκαΐνης είχε κρυφτεί μέσα σε κομμάτια ξύλου που έμοιαζαν να είναι εντελώς συμπαγή και κλειστά», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ονδούρας. Έχουμε καταμετρήσει 339 κιλά (πολτού) κοκαΐνης και θα συνεχίσουμε την έρευνα και στα υπόλοιπα τρία εμπορευματοκιβώτια», πρόσθεσε. Ερευνήθηκαν τα πέντε κοντέινερ και σε ένα δεν βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, εξήγησε ο ίδιος.

Τα κομμάτια ξύλου αυτά είχαν μέγεθος 1 μέτρο x 7,6 εκατοστά.

Η Ονδούρα έχει μετατραπεί σε κρίσιμης σημασίας διαμετακομιστικό κέντρο για τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, ιδίως τα καρτέλ του Μεξικού, που μεταφέρουν κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στις ΗΠΑ.

Κοκαΐνη παράγεται όμως και στην ίδια την Ονδούρα. Τρία εργαστήρια που παρασκεύαζαν κοκαΐνη ανακαλύφθηκαν στην Ονδούρα φέτος, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού της χώρας.

Η παρουσία των καρτέλ των ναρκωτικών αύξησε ακόμη περισσότερο τη βία στην Ονδούρα, η οποία ήδη, με 90,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2012, θεωρείτο η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου εξαιρουμένων των εμπόλεμων ζωνών, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC). Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη