«Μπλόκο» στην πρόταση Σαμαρά από την αντιπολίτευση

Στα ύψη έχει ανέβει και πάλι το θερμόμετρο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.

Ο…

πρωθυπουργός χθες πραγματοποίησε πολιτικό ελιγμό μέσω του διαγγέλματος που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, ζητώντας συναίνεση από την εκλογή προέδρου σε μια προσπάθεια να μεταστρέψει τη στάση αρκετών βουλευτών στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία.

Ωστόσο η στάση τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε εκ νέου το κλίμα, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρονταν επίσης ότι «ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη». Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει», κατέληγε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό της, ενώ γινόταν λόγος για προσφυγή στις κάλπες. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», σημειώνονταν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Πάνος Καμμένος, απέρριψε και αυτός με τη σειρά του το άνοιγμα του πρωθυπουργού και ανέφερε χαρακτηριστικά: Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη