Συλλήψεις υποστηρικτών του Γκιουλέν

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα αρκετούς υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ και αντιπάλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια μιας σειράς ερευνών που διεξήχθησαν,…

μεταξύ άλλων και στα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε σήμερα το πρωί επιχειρήσεις σε 13 τουρκικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας συνολικά τουλάχιστον 14 ανθρώπους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Samanyolu TV, ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ένας διευθυντής και συντάκτες είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Άλλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι 23 πρόσωπα έχουν ήδη συλληφθεί στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και δύο πρώην διοικητές της αστυνομίας.

Λίγο νωρίτερα ο ο διευθυντής της Ζαμάν Εκρέμ Ντουνανλί απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ζητώντας από την αστυνομία να τον συλλάβει. Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί», του απαντούσε το πλήθος.

Ο διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης Today’s Zaman Μπουλέντ Κενές δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η αστυνομία τους έδειξε στοιχεία τα οποία αναφέρουν την κατηγορία «της σύστασης συμμορίας με στόχο την κατάληψη της κυριαρχίας του κράτους».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τις αστυνομικές επιχειρήσεις μέρος «μιας διαδικασίας πραξικοπήματος», ενώ είπε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων, όποια κι αν είναι αυτά.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη