Οι άνδρες προτιμούν μικρότερες γυναίκες... τη δεύτερη φορά

Ένα στους πέντε άνδρες που τολμούν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας για δεύτερη φορά, δίνουν την ανθοδέσμη σε μία γυναίκα που είναι τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερή τους...

Αντίστοιχα, νεότερες γυναίκες οι οποίες παντρεύονται για πρώτη φορά, προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες, με τους οποίους ανταλλάσσουν βέρες και όρκους αγάπης. Το ερευνητικό κέντρο Pew μελέτησε στοιχεία απογραφής στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη δεκαετία του 1960 έως και το 2013, και υπογραμμίζει το γεγονός πως, χρόνο με τον χρόνο, ολοένα και περισσότερα ζεύγη χωρίζουν και προχωράνε σε νέους γάμους. Συνολικά, σχεδόν 42 εκατομμύρια ενήλικες άνθρωποι, σήμερα, στις ΗΠΑ έχουν παντρευτεί περισσότερες από μια φορά, συγκριτικά με τη δεκαετία του 1980, κατά την οποία, οι άνθρωποι που ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας για δεύτερη φορά υπολογίζονται περίππου στα 22 εκατομμύρια. Μάλιστα, πολλά από τα ζευγάρια, μετά το διαζύγιο, προχωράνε σε δεύτερο γάμο, προτιμώντας οι καινούριοι σύνροφοί τους να είναι νεότεροι. Το φαινόμενο ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Βέβαια, στην περίπτωση των γυναικών, η ηλικιακή διαφορά μεταξύ των συντρόφων δεν ξεπερνά τα πέντε χρόνια, σε αντίθεση με την περίπτωση των ανδρών, οι οποίοι επιλέγουν γυναίκες τουλάχιστον 10 χρόνια πιο μικρές από τους ίδιους.

Ένα σημείο της έρευνας τονίζει πώς υπάρχουν και περιπτώσεις ανδρών όπου στον δεύτερο γάμο τους, συνάπτουν σχέσεις με μεγαλύτερες γυναίκες, αλλά αυτό το ποσοστό παραμένει ακόμη μικρό. Υπάρχει ένα κοινό στερεότυπο ότι οι άνδρες -κυρίως από την Αμερική- που ξαναπαντρεύονται, είναι ιδιαίτερα πιθανό να βαδίσουν στον διάδρομο [της εκκλησίας] με μια νεότερη γυναίκα. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια”, δήλωσε η Gretchen M. Livingston, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης. Ακόμη ένα σημαντικό σημείο της έρευνας είναι ότι οι άνδρες δείχνουν να είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου ή τρίτου γάμου, συγκριτικά με τις γυναίκες οι οποίες δείχνουν να μην ενδιαφέρονται.

Συγκεκριμένα το 65% των ανδρών, διαζευμένοι ή εν χηρεία, δηλώνουν πώς θα προχωρούσαν σε έναν νέο γάμο, ενώ το 54 % των γυναικών, υπό τις ίδιες συνθήκες, δηλώνουν πώς δεν ενδιαφέρονται. Νεότεροι ή μεγαλύτεροι σύντροφοι, το θέμα είναι ότι τα διαζύγια και η πραγματοποίσηση δεύτερων και τρίτων γάμων βρίσκονται σε αύξηση.

Μεταξύ όλων των ενηλίκων που είναι σήμερα παντρεμένοι, περίπου το ένα τέταρτο (23%), έχουν ξαναπαντρευτεί στο παρελθόν. Αυτό σηματοδοτεί μια δραματική αύξηση από το 1960, όταν αυτό το ποσοστό άγγιζε το 13%, ενώ το 1980 το 17%. Μεταξύ εκείνων που παντρέυτηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 29%. Σύμφωνα με τους αριθμούς και τα στατιστικά προκύπτει εκείνο το θέμα που ψιθυρίζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, περί σταθερότητας, υποχώρησης, επιμονής και υπομονής σε μία σχέση. Είναι εκείνοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που με περηφάνια φωνάζουν πως είναι 60 χρόνια παντρεμένοι με τον ίδιο άνθρωπο και συνεχίζουν να βγαίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού κάτι κυριακάτικα πρωϊνά. Εκείνος με την μαγκούρα και εκείνη δίπλα του. Εκείνη με τα ακουστικά και εκείνος να της επαναλαμβάνει. Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και η διαφορά ηλικίας ίσως να είναι κάτι το αμελητέο σε μία σχέση. Το πιο σημαντικό, τελικά, μπορεί να είναι αυτό που μας ψιθυρίζουν οι παππούδες.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη