Μαζικές απολύσεις στα σούπερ μάρκετ Μασούτης

Σε απολύσεις προχώρησε η εταιρία Μασούτης στην Ξάνθη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Πιο αναλυτικά ο αριθμός των απολύσεων φέρεται να… φτάνει τις 14, κυρίως από το κατάστημα χονδρικής και τα σούπερ μάρκετ της Ξάνθης αλλά και από καταστήματα στην Κομοτηνή και την Πέραμο.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν από 17 εως 23 χρόνια υπηρεσίας στην επιχείρηση. Κάποιοι αυτούς ήταν κοντά στην συνταξιοδότηση και κάποιοι άλλοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, λόγω του χρόνου που απομένει μέχρι τη σύνταξη και των υποχρεώσεων που «τρέχουν».

Οι λόγοι απόλυσης, τι τους ανακοινώθηκε

Όπως τους ανακοινώθηκε, η απόλυσή τους βασίζεται σε τεστ αποδοτικότητας που τους έγιναν και ότι απολύθηκαν οι παλαιότεροι που είναι πλησίον της σύνταξης για να διατηρηθούν οι νεότεροι. Από την πλευρά τους οι απολυμένοι υποστηρίζουν ότι στόχος των απολύσεων ήταν οι υψηλόμισθοι και ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η διοίκηση δεν ασκείται πλέον από τον ιδρυτή της επιχείρησης Διαμαντή Μασούτη αλλά από τεχνοκράτες που αναλύουν μόνο οικονομικά στοιχεία, χωρίς να συνυπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

Η εταιρία ερωτήθηκε για τις απολύσεις και επιφυλάχθηκε να λάβει επίσημη θέση για τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν, όπως επίσης και το Εργατικό Κέντρο που αναμένεται να τοποθετηθεί, ελλείψει Σωματείου. Προφανές είναι ότι οι απολύσεις αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο στην οικονομία όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη