Βίντεο – σοκ μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν

«Και είναι νεκρός, νεκρός ο Μάικλ Μπράουν»…

Την ώρα που «βράζει» ξανά το Μισούρι, καθώς άλλος ένας Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού οργή προκαλεί βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα….

Πρόκειται για ρατσιστικό τραγούδι που «εξυμνεί» το φόνο του άοπλου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον και το οποίο ακούστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε συνταξιούχος αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες παρουσία πρώην και νυν αστυνομικών.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες Τζο Μάγιερς, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2007, παρέστησαν περίπου 50 με 60 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, κυρίως συνταξιούχοι, αλλά και απλοί πολίτες.

Την σκηνή κατέγραψε σε βίντεο ένας από τους παρευρισκόμενους, προσβεβλημένος και οργισμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, και το ανέβασε στον δικτυακό τόπο με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο TMZ. Το τραγούδι με παραποιημένους τους στίχους από την επιτυχία του 1973 Bad, Bad Leroy Brown του αμερικανού τραγουδιστή της φολκ-ροκ Τζιμ Κρότσε τραγούδησε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκάρι Φίσελ, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ερευνητής για την κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του Φίσελ δήλωσε στην TMZ ότι ο πελάτης του συνειδητοποίησε πως το παραποιημένο τραγούδι ήταν κακόγουστο σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο Φίσελ γράφει αστεία τραγούδια και ότι θεώρησε πως το κοινό – οι αστυνομικοί – θα το θεωρούσαν αστείο.

Σχολιάζοντας το τραγούδι, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ έγραψε στο Twitter:

Όπως πολλοί από εσάς, το βρίσκω προσβλητικό και παράλογο. Δεν αντανακλά τις αξίες του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες. Διέταξα την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων να διερευνήσει το περιστατικό και να διακριβώσει αν σε αυτό αναμείχθηκαν εν ενεργεία υπάλληλοι του τμήματος».

Το βίντεο, αναφέρει η ιστοσελίδα το tovima.gr, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων έπειτα από μία σειρά φόνων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη