Σηφουνάκης: Ο Σαμαράς να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τη θέση πως οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει άμεσα να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης διαφορετικά η στάση τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές, πρόβαλε σήμερα ο βουλευτής…

του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης παράλληλα, προειδοποίησε πως αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του Σταύρου Δήμα και από βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ο βουλευτής με δηλώσεις του, ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου κατά την οποία θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο των εθνικών εκλογών του 2015. Διαφορετικά, αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει» ανέφερε ο βουλευτής, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του.

Αναφερόμενος στο χθεσινό αποτέλεσμα, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι «η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι η επιλογή του υποψηφίου ΠτΔ δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει- όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών». Σε ανύποπτο χρόνο είχα προτείνει τεκμηριωμένα, υποψηφιότητα κύρους από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ακόμη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για τη χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει και δικαίως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη