Διαβάστε όλο το πόρισμα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Το σκεπτικό με το οποίο ο εσαγγελέας Εφετών κ. Παν. Παναγιωτόπουλος βάζει την υπόθεση Χαϊκάλη στο αρχείο, χωρίς να άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου, αναλύει εκτενώς ο ίδιος στο πόρισμά που παρέδωσε στον…

προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στο πόρισμά του, ο εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η βασιμότητα της καταγγελίας δεν προκύπτει, μεταξύ άλλων, και γιατί στη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Plaza o βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο τελευταίος είχε και αυτός παγιδεύσει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι.

Επίσης, κατά τον εισαγγελέα, στη συνάντηση αυτή ο Γ. Αποστολόπουλος είχε τοποθετήσει κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στην οροφή και ακόμη είχε τοποθετήσει ένα δικό του ζευγάρι ατόμων σε επιλεγμένη θέση, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη συνάντηση.

Κατά τον εισαγγελέα, προκαλεί ακόμη δικονομική και ουσιαστική απορία, το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Χαϊκάλης με τον Γ. Αποστολόπουλο, δεν προσήλθαν ούτε στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, από τα στοιχεία αυτά, αλλά και από το σύνολο της έρευνας, προέκυψε πως μέχρι τις 18:15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η Εισαγγελία Εφετών και ο προϊστάμενός της, κ. Ντογιάκος, όσο και η αστυνομία, δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που έπρεπε να προσεγγίσουν και το οποίο θα επισκέπτοταν το βουλευτή των ΑΝΕΛ στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η αστυνομία έμαθε επίσημα τα στοιχεία του Γ. Αποστολόπουλου στις 20:10 το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, όταν ο Π. Χαϊκάλης τα έδωσε στη ΓΑΔΑ. Έτσι πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Γ. Αποστολόπουλου στην οικία του Π. Χαϊκάλη, δεν οφείλεται σε διαρροή από υπηρεσιακούς παράγοντες για τον απλούστατο λόγο ότι πριν από τις 18:15 της ημέρας εκείνης, ουδείς εκ των εισαγγελέων και των αστυνομικών, γνώριζε τα στοιχεία του προσώπου» επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος στο επτασέλιδο πόρισμά του. Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη