ΤΟ 55% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για δουλειά, σύμφωνα με την έρευνα «Decoding Global Talent». Η έρευνα διεξήχθη σε 189 χώρες από την Boston Consulting Group και το δίκτυο The Network. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από...

200.000 άτομα παγκοσμίως, ενώ 50 άτομα από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν σε συνέντευξη για την εις βάθος διερεύνηση των απαντήσεών τους. Στις συνεντεύξεις συμμετείχαν μηχανικοί, γιατροί-ερευνητές, project managers και δημόσιοι υπάλληλοι. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι να δοθεί μια ανθρώπινη διάσταση στην έρευνα και να παρουσιαστεί από μια νέα προοπτική το τι αναζητούν σήμερα οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του 64%, που δηλώνει ότι θα ρίσκαρε να κάνει μια νέα αρχή σε άλλη χώρα.

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι στη 35η θέση σε σχέση με τη διεθνή εμπειρία (σπουδές, πρόγραμμα ανταλλαγής, μαθητεία ή πλήρη απασχόληση). Μόνο το 5% των Ελλήνων ερωτηθέντων ήδη ζει στο εξωτερικό, ενώ 55% επιπλέον ερωτηθέντες θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για δουλειά, ποσοστά χαμηλότερα από τον μέσο όρο. Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι οι αγγλόφωνες Μ. Βρετανία (18%) στη πρώτη θέση, οι ΗΠΑ (12%) στην τρίτη θέση και η οικονομικά σταθερή Ελβετία (13%) στη δεύτερη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό. Εκτός από τους Έλληνες όμως που εκφράζουν επιθυμία να εργαστούν σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν και κάτοικοι άλλων χωρών οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν για δουλειά στη χώρα μας. Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών είναι τρία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Φινλανδία (3η θέση), Γαλλία (5η θέση), και Ολλανδία (7η θέση).

Ενδιαφέρον εύρημα είναι το τι κινητοποιεί τους Έλληνες στην εργασία. Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων. Πρώτο σε σημασία είναι η εκτίμηση για τη δουλειά, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο πόσο ενδιαφέρουσα είναι η δουλειά.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη