Στη Βάρδα 320 σπίτια και καταστήματα δεν πλήρωναν νερό

Το ένα ευτράπελο μετά το άλλο αποκαλύπτει το τιτάνιο έργο της καταγραφής των παροχών ύδρευσης του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να αντικατασταθούν τα φθαρμένα «ρολόγια», να «σφραγιστούν»…

οι παράνομες συνδέσεις και να διορθωθούν τα μητρώα, προκειμένου τα τέλη ύδρευσης να διαμορφώνονται σύμφωνα με την κατανάλωση του νερού του κάθε νοικοκυριού και του κάθε καταστήματος – επιχείρησης και όχι κατ’ εκτίμηση όπως γινόταν έως σήμερα!

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί εκατοντάδες παράνομες συνδέσεις που αφορούν κυρίως… χωράφια που ποτίζονται με το νερό της ύδρευσης, δεκάδες χαλασμένα ή φθαρμένα «ρολόγια», ενώ μόνο στη Βάρδα βρέθηκαν 320 παροχές που δεν ήταν γραμμένες σε κανένα μητρώο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαν πληρώσει ποτέ νερό ή ότι πλήρωναν πλασματικά.

Και εδώ έρχεται ένα ακόμα ευτράπελο καθώς, και να ήθελε κάποιος να «παρανομήσει» παρεμβαίνοντας στον υδρομετρητή του, η ένδειξη στο «ρολόι» προφανώς δεν έπαιζε κανέναν ρόλο στο ποσό που θα πλήρωνε, καθώς στο μεγαλύτερο ποσοστό οι χρεώσεις γινόταν πλασματικά, κατά κεφαλή! Έτσι, ενώ πριν ένα σπίτι μπορεί να πλήρωνε π.χ. 35 ευρώ το εξάμηνο «συμβολικά», πλέον θα πληρώνει ανάλογα με την κατανάλωση του νερού που κάνει. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό μπορεί πλέον να είναι μικρότερο!

Οι παραβάτες, όσοι δηλαδή διατηρούσαν παράνομή σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, αλλά και όσων οι υδρομετρητές είναι χαλασμένοι ή φθαρμένοι καλούνται να προμηθευτούν ή να τους αντικαταστήσουν με δικό τους κόστος, ενώ πλέον οι μετρήσεις, από τις οποίες θα προκύπτουν τα τέλη που θα πληρώνει το κάθε νοικοκυριό, κατάστημα, επιχείρηση κ.α. θα γίνονται σε τακτική βάση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγραφή όλων των παροχών ύδρευσης σε όλη την επικράτεια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ένα έργο δύσκολο μεν αλλά πολύ σημαντικό δε τόσο για τα έσοδα του δήμου όσο και για την ανακούφιση, σε πολλές περιπτώσεις, των πολιτών.

Πηγή: www.patrisnews.com

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη