Σχεδόν 284 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατάσχεσε το λιμενικό μέσα σε δύο χρόνια

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου με σκοπό την παρουσίαση του έργου του Λιμενικού Σώματος για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης καπνικών…

ειδών σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέργειας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της εταιρείας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ», θυγατρικής της ″PHILIP MORRIS INTERNATIONAL″, στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται δωρεά εξοπλισμού για την ενίσχυση της δράσης του Λιμενικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε έμφαση στο ρόλο και τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών ειδών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύνολο των περιστατικών διακίνησης παράνομων καπνικών προϊόντων δια θαλάσσης, τις συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, τα κατασχεθέντα μέσα και τους διαφυγόντες δασμούς. «Τα δύο τελευταία χρόνια μετά και τις πρόσφατες επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος κατασχέσαμε συνολικά 283.938.580 τσιγάρα και αποτρέψαμε να διαφύγουν έσοδα 51.932.229 ευρώ» τόνισε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Νίκος Λαγκαδιανός. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στάθηκαν, επίσης στη δυσκολία και την πολυεπίπεδη προσπάθεια που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις με επιτυχία. «Για να οδηγηθούμε σε μία επιτυχή επιχείρηση χρειάζεται προσπάθεια μηνών ή ακόμη και πολλές φορές χρόνων και πάντοτε σε ένα πλαίσιο άριστης συνεργασίας με άλλες αρχές της χώρας», είπαν χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της εταιρείας ″ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ″, στο πλαίσιο του οποίου, προβλέπεται η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, για την αναβάθμιση του έργου του στην αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης καπνικών ειδών. Το μνημόνιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, την παροχή στο μέτρο του δυνατού, στοιχείων με σκοπό τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στο παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων, την διοργάνωση τεχνικών εκπαιδεύσεων με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας όσον αφορά την αναγνώριση παραποιημένων τσιγάρων, ενώ επίσης αναφέρεται ρητά η ενίσχυση με προηγμένης τεχνολογίας θερμικές κάμερες για τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ευρύτερα η παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης από την πλευρά της «Παπαστράτος» προς το Λιμενικό Σώμα / Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παρουσίαση, δήλωσε τα εξής: Θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την αδιάκοπη προσπάθεια, αλλά και την αφοσίωση τους στον στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη του Λιμενικού οδηγήθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση τσιγάρων στην ιστορία των επιχειρήσεων τους, καθώς εντόπισαν και κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 63.000.000 τσιγάρα. Το λαθρεμπόριο τσιγάρων τείνει να γίνει μάστιγα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις πρώτα στην υγεία των πολιτών, αλλά και έπειτα στην απώλεια εσόδων για την Εθνική Οικονομία. Όπως φάνηκε και από την παρουσίαση το Λιμενικό Σώμα τα τελευταία δύο χρόνια μόνο απέτρεψε να διαφύγουν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ από την Εθνική Οικονομία, έσοδα κρίσιμα σε μία περίοδο που αναζητούμε και το 1 ευρώ. Διότι αυτά τα χρήματα το κράτος θα τα αναζητούσε από τον πολίτη με πρόσθετους φόρους».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη