Ποδαρικό από το 2015 με πολύ κρύο και χιόνια

Με πολύ κρύο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, χιόνι και ισχυρό παγετό θα κάνει ποδαρικό το 2015 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το κρύο, μάλιστα, δεν θα υποχωρήσει ούτε τις επόμενες…

ημέρες καθώς μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές αναμένεται το Σαββατοκύριακο αλλά την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη βουτιά για τον Σταυρό τα Θεοφάνεια.

Ενδεικτικό του κρύο της πρώτης ημέρας του 2015 είναι ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ το θερμόμετρο θα δείξει πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου μόνο στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για την Πρωτοχρονιά η πρόγνωση αναφέρει τα εξής:

Χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρές. Βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ με εξασθένηση. Χαμηλές θερμοκρασίες. Ισχυρός παγετός. Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από μείον 10 έως 1 βαθμό κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 16 έως μείον 3 βαθμούς κελσίου. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά το πρωί.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον 12 έως 2 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα νότια παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από μείον 7 έως 3 βαθμούς κελσίου. Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες έως 10 βαθμούς κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα έντονες. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από μείον 3 έως 4 και στα νότια από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Αττική

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 4 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 5 έως 1 βαθμό κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Θεοφάνεια Παρασκευή 02-01-2015

Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός. Σάββατο 03-01-2015

Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Κυριακή 04-01-2015

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά, τα οποία θα είναι μικρής διάρκειας σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Δευτέρα 05-01-2015 και Τρίτη 06-01-2015

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη