Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε -Ποιοι μύθοι δεν ισχύουν

Η ιδεώδης διάρκεια ύπνου είναι αυτή που μας επιτρέπει να νοιώθουμε ξεκούραστοι και να περνάμε την υπόλοιπη ημέρα χωρίς συμπτώματα υπνηλίας. Η απαραίτητη διάρκεια ύπνου μεταβάλλεται από το ένα άτομο σε κάποιο άλλο αφού το βιολογικό ρολόι είναι διαφορετικό για τον καθένα. Δεν υπάρχει, με άλλα λόγια, κανόνας για όλους. Η διάρκεια του ιδεώδους ύπνου είναι 7-8 ώρες το πολύ, αλλά μπορεί να αλλάξει, αφού ορισμένα ατομα χρειάζονται 4 ώρες ύπνο ενώ κάποια άλλα χρειάζονται 9-10 ώρες, ίσως και περισσότερο. Υπάρχουν άτομα που κοιμούνται μόνο 5 ώρες το βράδυ αλλά περνούν όλη την υπόλοιπη ημέρα τους χωρίς να αισθανθούν την παραμικρή κούραση. Κάποιοι νοιώθουν κουρέλια έπειτα από 10 ώρες ύπνου και κατατάσσονται σε ειδική κατηγορία.

Τα βρέφη κοιμούνται το περισσότερο από όλους, αφού χρειάζονται 18-20 ώρες μετά τη γέννηση, στη συνέχεια 14-15 ώρες περίπου ως την ηλικία του 1 έτους και 10-12 ώρες στα πρώτα χρόνια.

Ενας έφηβος χρειάζεται 9-10 ώρες ύπνο ημερησίως.

Ενας ενήλικας χρειάζεται 7-8 ώρες, αλλά και πολύ λιγότερο, ανάλογα με την περίπτωση. Ποια είναι τα κριτήρια για τον σωστό ύπνο: Να μη νοιώθουμε κουρασμένοι

Να διατηρούμε όλη την προσοχή μας

Να μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε

Να διεκπεραιώνουμε μια κανονική δραστηριότητα

Να μη νυστάζουμε ενδιαμέσως pestanea

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη