ΕΣΡ: «Καμπάνες» και συστάσεις σε Χατζηνικολάου, Mega, «Ελληνοφρένεια» και Γιώργο Γεωργίου

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου κατά τη βραδιά των ευρωεκλογών, για μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή…

στο επεισόδιο που είχε με τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ, επίσης, επέβαλε στο Nickelodeon, για μετάδοση διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών σε μη κατάλληλη ώρα, καθώς και για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Ακόμη, πρόστιμο από 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στην τηλεόραση του Alpha, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο δελτίο ειδήσεων στις 25/10/13, και στο Διόν TV του νομού Πιερίας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει σήμανση καταλληλότητας, δεν υπέβαλε στο Συμβούλιο ροή προγράμματος και γιατί δεν παράγει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων.

Τέλος, στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 7.000 ευρώ, για αναφορά χορηγών, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Επιπλέον, το Συμβούλιο επέβαλε συστάσεις στο Mega και την εκπομπή «το Πρωινό Μου» για προβολή σκηνών αποτρίχωσης, και στον Real fm για κακή ποιότητα γλώσσας στις εκπομπές «Ελληνοφρένεια» και εκείνης του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου.

Εξάλλου, η ανεξάρτητη αρχή εξέδωσε οδηγία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τα τυχερά τηλεοπτικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την οδηγία, μεταξύ άλλων, θα πρέπει οι όροι συμμετοχής σε ένα τυχερό παιχνίδι να είναι γραπτοί και άμεσα προσβάσιμοι και θα πρέπει να δίνονται οι σωστές απαντήσεις.

Τυχερά παιχνίδια ορίζονται εκείνα που έχουν επιρροή της τύχης στο αποτέλεσμα του παιγνίου, έστω και μερική, υπάρχει επένδυση από την πλευρά του παίκτη, η επένδυση υπερβαίνει το κόστος ενός τηλεφωνήματος και οι κληρώσεις δώρων γίνονται μέσω τηλεφωνημάτων.

Επίσης, απαγορεύεται η προβολή τους σε ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι.

Τα παιχνίδια που πληρούν τις προϋποθέσεις χρειάζονται την άδεια της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και να συμμορφώνονται με τους γενικούς όρους της.

Τα αδειοδοτημένα παιχνίδια θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους γενικούς κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και η παράνομη προβολή των παιγνίων επισύρει την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων από το ΕΣΡ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη