532 εκατ. δολ. στους κατόχους CDS Αργεντινής

Οι πωλητές των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (Credit Default Swaps, CDS) της Αργεντινής θα πρέπει να πληρώσουν στους κατόχους τους το ποσό των 532 εκατ. δολαρίων, καθώς η χώρα δεν μπόρεσε να πληρώσει τους τόκους για τα ομόλογά…

της, όπως προέκυψε από σχετική δημοπρασία που έγινε σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το ποσό που θα πληρωθεί για τα CDS καθορίστηκε μετά τον καθορισμό της τελικής τιμής για την αγορά των αργεντινικών ομολόγων στη δημοπρασία, η οποία διαμορφώθηκε στο 39,5% της ονομαστικής αξίας τους, σύμφωνα με τον όμιλο Markit Group και τον όμιλο Creditex Group που είχαν τη διαχείριση της δημοπρασίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι πωλητές των CDS θα πρέπει να πληρώσουν το 60,5% της αξίας των ομολόγων που είχαν καλυφθεί με ασφάλιστρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο διακανονισμός των CDS έγινε μετά την αδυναμία της κυβέρνησης της Αργεντινής να πληρώσει τους ομολογιούχους της έως τις 30 Ιουλίου, επειδή με απόφαση ενός Αμερικανού δικαστή απαγορεύθηκε στη χώρα να καταβάλει το ποσό των 539 εκατ. δολαρίων, αν δεν είχε προηγουμένως πληρώσει την πλήρη αξία των ομολόγων στους επενδυτές που δεν είχαν αποδεχθεί το «κούρεμά» τους. Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα που πυροδοτεί την πληρωμή CDS μετά την Ελλάδα που αναδιάρθρωσε το χρέος της το 2012.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη