Λαμπρές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού "ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΙΑΣ "

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στη γενέτειρα του Αγίου, στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ενώ παρόντες ήταν και οι

Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Αιτωλίας κ. Κοσμάς.

Ο κ. Κοσμάς, μίλησε στους πιστούς για το έργο του Αγίου και την αξία της διδασκαλίας του «Εκείνος φύτεψε στις καρδιές των Ελλήνων τον Χριστό και την Ορθοδοξία, την γνήσια φιλοπατρία, τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά... Εκείνος με την προσφορά του και τη θυσία του ανέστησε και ελευθέρωσε την Ελλάδα».

Στη συνέχεια τόνισε πως «Οι νεοέλληνες σήμερα αγνοούν και περιφρονούν τον Άγιο Κοσμά και τη φωνή του. Ξεριζώνουν και γκρεμίζουν οι σύγχρονοι Έλληνες, όχι με αξίνες απλώς, αλλά με μηχανήματα τελευταίου τύπου, από τις καρδιές τους τον Χριστό και την αγάπη στην Πατρίδα, τις αξίες και τα ιδανικά, την γνήσια ιστορία, ότι ιερό και όσιο. Δεν θέλουν σχολεία με παράδοση καθαρή και αγιασμένη. Δεν θέλουν οικογένεια στηριγμένη στο Ευαγγέλιο και την ωραία ελληνική παράδοση».

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δέηση στα ερείπια της πατρικής οικίας του Αγίου. Το απόγευμα της εορτής, έγινε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας στην πόλη του Θέρμου.


dogma.gr


Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη