Το όνειρο μιας έφηβης για ένα τέλειο σώμα έγινε εφιάλτης. Η σοκαριστική περίπτωση ανορεξίας που θα σας κάνει να σκεφτείτε αλλιώς για τα πρότυπα ομορφιάς..

Το μεγάλο όνειρο της Valeria Levitin στην εφηβεία ήταν να γίνει μοντέλο, και θα έκανε τα πάντα για να το κάνει πραγματικότητα… Στην προσπάθεια της να αποκτήσει αυτό που θεωρούσε ως τέλειο σώμα, η κοπέλα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να υποστεί τις δραματικές συνέπειες της ανορεξίας.

Η ίδια πιστεύει ότι για την κατάστασή της ευθύνη έχει η μητέρα της, η οποία φοβόταν μήπως η κόρη της γίνει παχύσαρκη όταν μεγαλώσει σαν τους συγγενείς της και της επέβαλλε πρόγραμμα δίαιτας ακόμη κι όταν ήταν μικρό παιδί. Τη ζύγιζε συχνά για να ελέγξει το βάρος της. «Η μητέρα μου αναζητούσε την τελειότητα», όπως λέει η ίδια.

Στα 16 της ζύγιζε 63 κιλά. Τότε μετακόμισε με τους γονείς της στο Σικάγο. Απεγνωσμένη να γίνει αποδεκτή από τους νέους της συμμαθητές, άρχισε να πιστεύει ότι αν έχανε βάρος θα μπορούσε να το πετύχει. Μέχρι τα 23 της η Valeria από νούμερο 12 στα ρούχα είχε πέσει στο 6! Όταν δε αποφάσισε να γίνει μοντέλο, η κατάστασή της χειροτέρεψε καθώς ήταν… πολύ χοντρή για να ξεχωρίσει στο χώρο.

Τα επόμενα δέκα χρόνια η Valeria ζήτησε τη συμβουλή 30 ειδικών, ενώ σε κάποια φάση η ζυγαριά της έδειχνε μόλις… 19 κιλά!

Σήμερα, με ύψος 1,72 και βάρος μόλις 26 κιλά η 39χρονη πλέον Valeria μοιάζει με σκιά του εαυτού της και είναι τόσο εύθραυστη που πρέπει να παίρνει ειδικά συμπληρώματα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Σοκ προκαλεί επίσης το γεγονός πως δέχεται δεκάδες μηνύματα από θαυμάστριες της, οι οποίες ζητούν απεγνωσμένα την βοήθεια της για να γίνουν σαν κι αυτήν.

Η Valeria, η οποία ζει στο Μονακό, είναι η πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της προκειμένου να βοηθήσει άλλες γυναίκες που πάσχουν από Ανορεξία να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους, ελπίζοντας παράλληλα να καταφέρει και η ίδια να νικήσει την ασθένεια και να μπορέσει να κάνει οικογένεια. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη