«Θα πεθάνω μπαμπά;» – Ένα αγοράκι από την Λωρίδα της Γάζας αναρωτιέται…

Ο δημοσιογράφος του channel 4 Jon Snow βρίσκεται στη Γάζα για να καλύψει τον πόλεμο. Έναν πόλεμο που στα μάτια του είναι εντελώς παράλογος, αφού καθημερινά σκοτώνονται παιδιά και ο ίδιος δε μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, από το να καλύπτει τα γεγονότα.

Η βρύση στο ξενοδοχείο του βγάζει υφάλμυρο νερό, ενώ στα αυτιά του βουίζουν τα drones, που ψάχνουν τους επόμενους στόχους.

Στην πιο πολιορκημένη και πυκνοκατοικημένη λωρίδα γης, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό το φόβο του επόμενου βομβαρδισμού – είτε από αέρα, από θάλασσα ή από την ξηρά. Η Nema, δυόμιση ετών, χτυπήθηκε από πύραυλο ενός F-16. Τα μάτια της ήταν κλειστά από το μέγεθος της βλάβης στο κεφάλι. Επτά πέθαναν σε αυτή την επίθεση και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς ήταν παιδιά.

Οι βομβαρδισμοί, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν απώλειες, πέρα από τους προβλεπόμενους στόχους. Και πολύ συχνά αυτές οι “παράπλευρες απώλειες” είναι παιδιά. Μέχρι τώρα, 166 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 1.310 έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι από αυτά σοβαρά. Ο Δρ Mads Gilbert από τη Νορβηγία, καθηγητής ιατρικής, τονίζει ότι το νοσοκομείο Shiva, το τελευταίο που λειτουργεί σωστά στην πόλη της Γάζας, έχει μεγάλη έλλειψη από παυσίπονα.

Ένας μεταφραστής, αποκομμένος από την οικογένειά του, στο νότιο τμήμα της Γάζας, ακούει στο τηλέφωνο τα παιδιά του να κλαίνε και τον εξάχρονο γιό του να ρωτάει: “Θα πεθάνω μπαμπά;”

Μπορεί να ακούσει τις εκρήξεις από το τηλέφωνο. Υπήρξαν δύο επιθέσεις στην πόλη που βρίσκεται η οικογένειά του τις τελευταίες 24 ώρες. Περίπου 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί – έξι από αυτούς παιδιά. Η επτάχρονη Maha χτυπήθηκε από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού και τραυματίστηκε σοβαρά. Σε αυτή την επίθεση, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους παιδιά.

Ο Jon Snow εξηγεί ότι οι συνέπειες της πολιορκίας εναντίον αυτής της παλαιστινιακής λωρίδας γης, για τα τελευταία επτά χρόνια, είναι δραματικές.

Η ηλεκτρική ενέργεια διακόπτεται συνέχεια, το πόσιμο νερό είναι είδος υπό εξαφάνιση, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο δίνονται με το σταγονόμετρο. Ήμουν έκπληκτος όταν βρήκα ένα μικρό φακελάκι σαμπουάν όταν πήγα για ένα κρύο ντους απόψε – αλμυρό και πάλι. Προφανώς, δεν μπορείτε να κάνετε βόμβες από σαμπουάν και έτσι δεν υπάρχει εμπάργκο σ’ αυτό. Αλλά σαφώς μπορείτε να κάνετε βόμβες από χρώμα, επειδή δεν υπάρχει καθόλου στη Γάζα. Αυτή είναι η πιο εξαθλιωμένη άχρωμη πόλη που έχω πάει ποτέ.» είπε ο Jon Snow. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη