Νοστιμιά και κέφι χάρισε η 2η γιορτή αθερίνας στον Αϊλιά Μυρτιάς

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Αϊλιά της Μυρτιάς για την 2η Γιορτή Αθερίνας που με τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων του πασίγνωστου πλαταμώνα διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς και η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Κεραυνός Μυρτιάς.
Η εκδήλωση άρχισε όπως ήταν προγραμματισμένη στις 11.00΄ το πρωί της Κυριακής, πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου. Στους
χιλιάδες επισκέπτες προσφέρθηκε δωρεάν αθερίνα της Τριχωνίδας, ενώ και από τα πέντε καταστήματα που συμμετείχαν, σε όλο το χώρο, ακουγόταν η ίδια πανηγυρική μουσική που επέλεγε ο Σπύρος Κοκαλάκης. Δεν έλειψαν το κέφι και ο χορός. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις έξι η ώρα το απόγευμα. Στις 4.00΄ η ώρα περίπου η λίμνη έφερε τον πιο δροσερό μαΐστρο της και όσοι κάθονταν ακόμα στα τραπέζια τους, απόλαυσαν το αεράκι, δε χόρταιναν ευχαρίστηση.
Φέτος όλα έγιναν πολύ καλύτερα από πέρυσι, αν και δεν υλοποιήθηκαν όλες οι ιδέες που θα έδιναν μεγαλύτερο βάθος στη γιορτή. Φυσικό ήταν, αφού η εμπειρία μιας εκδήλωσης που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, προσφέρει γνώση για ολοένα καλύτερη διοργάνωση και εμπλουτισμό. Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς τον πολύ κόσμο που θα έρθει, γι’ αυτό και, προς το τέλος, σημειώθηκαν κάποιες ελλείψεις σε μπύρες και καραφάκια.
Τους επισκέπτες (που δεν βρήκαν όλοι τραπέζι για να καθίσουν) καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θύμιος Φλούδας και ο Πρόεδρος του Κεραυνού Μυρτιάς Βασίλης Νικολέτας. Οι δυο τους με δηλώσεις τους στον «Αχελώο TV» και την «Αναγγελία» ευχαρίστησαν όλους τους Μυρτιώτες και τους φίλους της Μυρτιάς, αφού με την παρουσία τους στη γιορτή έδωσαν τον τόνο κι έβαλαν υποσχετική για την επόμενη συνάντηση. Ο Θύμιος Φλούδας εξήγγειλε μάλιστα και την «1η Γιορτή δρομίτσας» τον Φεβρουάριο του 2014. Επίσης εξήγγειλε μία εκδρομή στην Τήνο για το επόμενο χρονικό διάστημα. Όποιος Μυρτιώτης ή φίλος της Μυρτιάς θέλει να συμμετέχει, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6977 509786.
Υπέρ των δύο Συλλόγων έγινε και μία ενδιαφέρουσα λαχειοφόρος. Κληρώθηκαν δύο ποδήλατα, τα οποία κέρδισαν η Κρυσταλλία Καλογερά (με τον αριθμό 0157) και η Φωτεινή Βάρσου – Καφρίτσα (με τον αριθμό 0736).
Για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών εργάστηκαν όλα τα καταστήματα του Αϊλιά, δηλαδή και οι τέσσερις ταβέρνες – καφετέριες: Χρύσα, Μπίκας, Λιζγάρας και Σπύρου, καθώς επίσης και το καφενείο Γρομητσάρη. Την αθερίνα πρόσφεραν οι Μυρτιώτες ψαράδες, η οικογένεια Ζαρκάδα και η οικογένεια Θανασόπουλου. Τη γιορτή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, ο αντιπεριφερειάρχης (και Μυρτιώτης) Βασίλης Αντωνόπουλος, καθώς και πολλοί άλλοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες.

agriniovoice.gr
..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη