Η μπανάνα και τα μαγικά της! Χρησιμοποίησε την σε πρόσωπο και μαλλιά

Η… θαυματουργή μπανάνα γίνεται ο σύμμαχος ομορφιάς μας και λύνει... ακόμα και το πιο περίπλοκο πρόβλημα στην περιποίηση των μαλλιών αλλά και του προσώπου. Δες αναλυτικά τις 4 φυσικές συνταγές με μπανάνα που μπορείς να κάνεις μόνη σου: Μάσκα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες και σούπερ ενυδάτωση:


Τι θα χρειαστείς: 2 μπανάνες Εκτέλεση: Πολτοποίησε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Άπλωσε τη στο πρόσωπό σου και άφησέ τη για περίπου 15 λεπτά. Ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό και δεν θα πιστεύεις στη διαφορά! Μάσκα προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή: 

Τι θα χρειαστείς: 2 μπανάνες 1 κ.γ φρέσκο χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Λιώνεις τις μπανάνες στο μπλέντερ. Έπειτα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά το μείγμα. Άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου για 10-15 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Κάνε 1-2 φορές την εβδομάδα τη συγκεκριμένη μάσκα για να αποκτήσεις ματ επιδερμίδα με ελαστικότητα και λάμψη. Ήπιο Scrub προσώπου για λεία και λαμπερή επιδερμίδα: 

Τι θα χρειαστείς: 2 μπανάνες 2 κ.σ νιφάδες βρώμης 2-3 κ.σ γάλα καρύδας Εκτέλεση: Αφού πολτοποιήσεις τις μπανάνες, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου με το scrub και ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό. Extra tip: Αν έχεις επιδερμίδα με τάση για ακμή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό μέρος της μπανάνας για να μειώσεις την λιπαρότητα. Απλά τρίψε απαλά την επιδερμίδα σου με αυτό πριν κοιμηθείς και ξέβγαλε το επόμενο πρωί για σούπερ λάμψη, ενυδάτωση και μείωση των στιγμάτων και της ακμής. Smoothie” για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά: 

Τι θα χρειαστείς: 2 μπανάνες 1 ώριμο αβοκάντο 1 γιαούρτι στραγγιστό Εκτέλεση: Καθαρίζεις το αβοκάντο και πολτοποιείς στο μπλέντερ τη μπανάνα και το αβοκάντο. Προσθέτεις και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά το μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες για να καταπραΰνεις το τριχωτό της κεφαλής και να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά. Άφησε για 10 λεπτά τη μάσκα και ξέβγαλε κανονικά.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη