Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Υλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

240 ml νερό βρασμένο
στους 46°C

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαγιά μπύρας

1 κουταλιά της σούπας μέλι για την επικάλυψη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα από αποξηραμένα βοτανα (δενδρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, βασιλικό, θυμάρι) Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Λιώνουμε στο ζεστό νερό το μέλι και τη μαγιά και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας το, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ζυμώνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Αν κολλάει, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, μέχρι η ζύμη να κολλάει λίγο.

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη λαδώνουμε από πάνω, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230°C. Όταν φουσκώσει η ζύμη την πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό, τετράγωνο ή μακρόστενο.

Βάζουμε σε 1 κούπα το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και τα αποξηραμένα βότανα.

Τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλείφουμε με μία βούρτσα τα 3/4 του μείγματος πάνω στο ψωμί.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το ψωμί και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Η κρούστα που θα σχηματισθεί, πρέπει να έχει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Αμέσως μετά, όταν βγάλουμε το ψωμί από το φούρνο, το αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων και αφήνουμε να κρυώσει.

Via

Thermo-portal.gr
             -->

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: