Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Το ψάρι συμβάλλει στην προστασία του εγκεφάλου... από την απώλεια μνήμης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Preventive Medicine. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα αλλά και στα καρύδια και τη σόγια, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό στη
διατροφή μας. Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι αυτά τα λιπαρά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου του μαστού και ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ επιβραδύνουν σημαντικά και τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα παλαιότερης δεκαετούς μελέτης στην οποία συμμετείχαν 260 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Στο ξεκίνημα της μελέτης, το 1989, κανένας από τους συμμετέχοντες δεν παρουσιάζε προβλήματα νοητικής φύσεως ή σημάδια άνοιας. Οι συμμετέχοντες έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική κατά την ολοκλήρωση της μελέτης. Οι 163 από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 97 κατανάλωναν πολύ μικρότερες ποσότητες. Οι μετέπειτα αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερο ψάρι διέθεταν κατά 14% περισσότερη φαιά ουσία, η οποία αποτελείται από ιστούς και κύτταρα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μνήμη και τη νοητική επεξεργασία. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: