Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στα νύχια σας

                                                   
1. Να αφαιρείς το μανό από τα νύχια σου χωρίς ασετόν

Ξέρεις τι εννοούμε, αυτή τη... νευρική κίνηση που κάνεις όταν είσαι αγχωμένη, θυμωμένη ή απλά περιμένεις κάτι και ξαφνικά μετά από λίγο είναι όλα σου τα νύχια άβαφα. Μπορεί να κάνεις πολύ κακό στα νύχια σου με αυτή την κίνηση, διότι στην προσπάθεια σου να αφαιρέσεις το μανό, αφαιρείς και μια στρώση φλοιού από το νύχι σου, ειδικά όταν έχεις ημιμόνιμο χρώμα ή gel. Να χρησιμοποιείς πάντα ασετόν. 2. Να προσθέτεις ασετόν στο μανό όταν αυτό έχει ξεραθεί

Σίγουρα αυτό το “tip” το είχες ακούσει όταν ήσουν μικρή να το λέει η μαμά σου σε κάποια φίλη της, ή να το κάνει η μεγαλύτερη σου αδερφή. Αλλά είναι λάθος, μεγάλο λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις κάνοντας αυτό, είναι να ξεράνεις εντελώς το μανό και να το καταστρέψεις. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα ειδικό διαλυτικό, όπου θα «ζωντανέψει» το ξεραμένο σου μανό αμέσως χωρίς να το χαλάσει. 3. Να μη βάζεις βάση πριν το βερνίκι και top coat στο τέλος.

Χρησιμοποιώντας βάση και top coat, το βερνίκι διαρκεί περισσότερο και επίσης είναι πιο δύσκολο να σπάσει κάποιο νύχι, ή να φύγει το βερνίκι. Extra tip: Το βράδυ πριν κοιμηθείς, πέρνα με top coat τα νύχια σου, έτσι ώστε να τα κάνεις πιο δυνατά και ανθεκτικά. 4. Να αγνοείς τα σπασμένα και αδύναμα νύχια σου Αν τα νύχια σου σπάνε συχνά ή δείχνουν άτονα, τότε πιθανότατα δεν τα ενυδατώνεις όσο θα έπρεπε. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς σκληρυντικό ως βάση και μη ξεχνάς να βάζεις πάντα μια ενυδατική κρέμα χεριών πριν αρχίσεις να βάφεις τα νύχια σου.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη