Τούρτα με σοκολάτα και καραμέλα

Μία κλασική τουρτίτσα που δεν σταματάμε να την αγαπάμε και να την φτιάχνουμε γιατί πολύ απλά είναι υπέροχη... Υλικά: Για τα κέικ: 1? φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια ζάχαρη φλιτζανιού κακάο σε σκόνη 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά, χτυπημένα 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό φλιτζανιού sour cream φλιτζάνι λάδι φυτικό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για την ganache σοκολάτας: 400γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη 200 ml. κρέμα γάλακτος Για την αλατισμένη καραμέλα: φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας μέλι φλιτζανιού νερό 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη