Σου δίνουμε 8 λόγους για να σταματήσεις να λούζεις τα μαλλιά σου! Θα το έκανες;

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, όσο σιχαμερό κι αν ακούγεται, που δεν λούζουν συχνά τα μαλλιά τους. Θες από τεμπελιά, θες από άγνοια, πρέπει ...

να προετοιμαστείς για παν ενδεχόμενο για το τι μπορεί να σου συμβεί, ενώ δεν λούζεις τα μαλλιά σου. Δεν θα πω αν θα πρέπει να λούζεις ή όχι τα μαλλιά σου. Αυτό το θεωρώ αυτονόητο. ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ. Απλά όχι πολύ συχνά, καθημερινά δηλαδή, γιατί είναι κάτι που με τον καιρό καταστρέφει τα μαλλιά σου. Πρέπει όμως να τα λούζεις τόσο συχνά, ώστε να είναι καθαρά, υγιή και να μη λαδώνουν. Ό,τι κι αν κάνεις, να είσαι προετοιμασμένος/η για τα παρακάτω πράγματα που θα συμβούν, εάν δεν λούζεις τα μαλλιά σου συχνά: 1 Είναι πιο εύκολο να τα στυλιζάρεις.

Για κάποιο περίεργο λόγο τα μαλλιά μας στυλιζάρονται πολύ ευκολότερα όταν είναι άλουστα. Αν σταματήσεις να τα λούζεις, θα παρατηρήσεις πως ειδικά τα κατσαρά μαλλιά «κάθονται» καλύτερα όσο είναι άλουστα. 2 Θα είναι και θα τα νιώθεις λιπαρά.

Θα τα νιώθεις βρώμικα, αυτό είναι αναπόφευκτο. Αλλά σταδιακά τα μαλλιά σου θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και θα πάψουν να είναι τόσο λιπαρά. Και μετά θα είναι υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα. 3 Θα πειραματιστείς με διαφορετικά χτενίσματα.

Αν έχεις σκοπό να αφήσεις τα μαλλιά σου άλουστα για πολλές ημέρες, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να μηχανεύεσαι διαφορετικά χτενίσματα και για να μη βαρεθείς, αλλά και για να μη σε βλέπει ο κόσμος συνεχώς με αλογοουρά. 4 Θα έχεις λιγότερη ψαλίδα.

Ως γνωστόν το συχνό λούσιμο δημιουργεί ψαλίδα και ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Αντίθετα, η αλουσιά μέσα στα κακά της, απομακρύνει ταυτόχρονα ως θετικό, την ψαλίδα που τόσο μας ταλαιπωρεί. 5 Τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο πυκνά.

Το σαμπουάν μειώνει την πυκνότητα των μαλλιών. Αν θες να φαίνονται πιο ογκώδη και υγιή, τότε δοκίμασε να δεις τι θα επιφέρει για ένα διάστημα η αποχή από το σαμπουάν. 6 Το χρώμα διαρκεί περισσότερο (για βαμμένα μαλλιά).

Όσο περισσότερο λούζεσαι, εννοείται ότι εξασθενεί το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά. 7

Το λούσιμο των μαλλιών θα μοιάζει με αγγαρεία.

Αν έχεις συνηθίσει να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου και ξαφνικά σταματήσεις να τα λούζεις τόσο συχνά, θα σου φαίνεται αγγαρεία το συχνό λούσιμο. Το αποτέλεσμα; Θα τα λούζεις όλο και πιο σπάνια. 8

Θα γίνεις εμμονικός/ή με το ξηρό σαμπουάν.

Είναι μία εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να λούζονται. Είναι ένα προϊόν υποκατάστατο του σαμπουάν που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται καθαρά όπως και το σαμπουάν, αλλά στην πραγματικότητα παραμένουν άλουστα. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη